• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspektori češljali Jahorinu: Ne kucaju fiskalne račune i ne prijavljuju radnike

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su na području Olimpijskog centra "Jahorina" izdali 31 prekršajni nalog i naplatili ukupno 202.000 KM kazni tokom trodnevne akcije pojačane posebne kontrole poreskih obveznika.

 Jahorina kazne zbog fiskalnih računa i rada na crno Izvor: Olimpijski centar Jahorina/promo

Akcenat je bio na evidentiranju prometa preko fiskalnih kasa i prijavljivanje radnika.

Direktor Poreske uprave Goran Maričić rekao je da su kontrole izvršene na osnovu prijava i informacija prikupljenih sa terena, podataka iz službenih evidencija koje vodi Poreska uprava, te sprovedenih analiza rizika.

Na osnovu tih informacija, dodaje on, došlo se do indicija da pojedini poreski obveznici na području Jahorine ne prijavljuju sav prihod Poreskoj upravi, te da ne prijavljuju radnike u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa.

"Akcija, u kojoj su angažovana 22 inspektora Poreske uprave, započeta je u subotu ujutro i za tri dana izvršene su 53 posebne kontrole, te je tom prilikom izdat 31 prekršajni nalog, od čega 20 prekršajnih naloga za pravna lica i 11 prekršajnih naloga za samostalne preduzetnike", rekao je Maričić, saopšteno je iz Poreske uprave.

Od tog broja 26 prekršajnih naloga izrečeno je za neevidentiranje prometa preko fiskalnih kasa i pet prekršajnih naloga za neprijavljivanje radnika u jedinstveni sistem naplate doprinosa, zbog toga što je prilikom kontrole zatečeno šest neprijavljenih radnika.

Inspektori su izdali prekršajne naloge na ukupan iznos kazne od 202.000 KM, a kažnjeni su poreski obveznici "Maks" Jahorina, "Viktorija" Sokolac, "Trebevićki raj" Trebević, "Rajska vrata" Jahorina, "Vila Andrea" Trebević, "Stanišić", "Brus" Trebević, "Lavina" Jahorina, "Bord 20" Jahorina, "Luing - centrala" Jahorina i "Ski feniks" Jahorina.

Nakon ovih kontrola, inspektori Poreske uprave su izrekli i 21 usmeno rješenje mjere zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 i 30 dana.

Maričić je rekao da su u toku akcije inspektori Poreske uprave obišli i više od 30 mjesta poslovanja, odnosno poreskih obveznika koji još nisu počeli sa radom.

"Tokom sprovođenja akcije uočeno je da su većina prekršajno kažnjenih poreskih obveznika povratnici u vršenju prekršaja, to jest da su u toku prethodnih kontrola takođe prekršajno kažnjavani, zbog čega su pojedinim poreskim obveznicima izrečene novčane kazne u dvostrukom iznosu", rekao je Maričić.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE