• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugovor o saradnji Zastave i Fijata na leto

Dokumentacija za potpisivanje ugovora između italijanskog Fijata i Srbije o ulaganju u kragujevačku Zastavu biće pripremljena do kraja juna.

 Ugovor o saradnji Zastave i Fijata na leto Izvor: MONDO

To je izjavio direktor Centra za restrukturiranje pri Agenciji za privatizaciju Aleksandar Ljubić.

"Ugovor će biti spreman za potpisivanje do 30. Juna i to će biti džoint-venčer firma", rekao je Ljubić na konferenciji za novinare u kragujevačkoj Zastavi.

Na pitanje novinara da li će formiranje vlade Srbije uticati na odlaganje potpisivanja ugovora, Ljubić je rekao da je taj Centar "samo tehnički tim koji radi na pripremi dokumentacije za potpisivanje ugovora".

Naglašavajući da je u Zastavu stigla ekipa pravnih, ekonomskih i ekoloških savetnika u Fijatu, Ljubić je rekao da će narednih 15 dana "stručnjaci iz Fijata u talasima dolaziti u Kragujevac" i da već u sredu dolaze stručnjaci iz "Iveka", koji će boraviti u fabrici kamiona.

"Vreme je bitan faktor za obe strane, i posle svih analiza počećemo pripremu izveštaja kako bi se krenulo u implementaciju potpisanog Memoranduma o razumevanju", rekao je Ljubić.

On je naglasio da, kada budu poznati svi tehnički detalji oko potpisivanja ugovora, biće poznata i dinamika investiranja i ponovio je nameru Fijata da u zajedničko preduzeće s vladom Srbije uloži 700 miliona evra.

Prema njegovim rečima, već sredinom sledeće godine u Kragujevcu bi trebalo da krene proizvodnja Fijatovih automobila, a ceo projekat će imati dve faze, gde se u prvoj planira proizvodnja 150.000 automobila koliko i u drugoj.

Ljubić je podsetio da kragujevačka "Zastava" ima dugovanja od 370 miliona evra, od čega najviše državi, i da će, kako je naglasio "država iznaći način da se ona reše".

Potpisanim Memorandumom o razumevanju Fiat, koji namerava da uloži 700 miliona evra, postaje vlasnik 70 odsto mešovite firme, a država Srbija sa uloženih 100 miliona evra, vlasnik 30 odsto.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE