• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUDSKA PRESUDA U KORIST 76 OŠTEĆENIH RADNIKA "VILIJA": Firma im mora isplatiti sve neisplaćene plate

Autor Dragana Božić

Osnovni sud u Prnjavoru donio je presudu kojom se preduzeće "Vili" sa sjedištem u Gornjim Štrpcima, grad Prnjavor, obavezuje da za 76 radnika isplati sve neisplaćene plate u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja

 Radnici Vilija dobili na sudu Izvor: FENA/Ilustracija

Igor Kanjski, stručni saradnik iz kancelarije advokata Milana Petkovića iz Banjaluke kojeg je grad Prnjavor angažovao kao zastupnika oštećenih radnika, pojasnio je da je presuda zaprimljena prije nekoliko dana i da se sada čeka da prođe rok za žalbu i da ona postane pravosnažna.

"Uspjeli smo u parničnom postupku da izdejstvujemo donošenje presude, čekamo da ona postane pravosnažna, a onda ćemo odlučiti o daljim koracima. Najvjerovatnije ćemo krenuti u izvršni postupak kako bismo se uključili na listu potražilaca i izvršenja protiv ove kompanije", rekao je Kanjski Srni.

On je napomenuo da je neizvjesno i da li će se pokrenuti stečajni postupak nad preduzećem "Vili", jer se, prema raspoloživim informacijama, njegova dugovanja mnogo veća od aktive zbog čega se neće moći u cjelosti naplatiti sva dospjela potraživanja.

Preduzeću "Vili" od 24. februara prošle godine blokirani su svi bankarski računi nakon čega je obustavljeno izmirenje obaveza prema zaposlenima i dobavljačima.

Sve ovo je rezultiralo obustavom kompletne proizvodnje i raskidom ugovora o radu sa radnicima.

Gradonačelnik Darko Tomaš je odmah po saznanju za ovaj problem sazvao sastanak sa oštećenim radnicima, kako bi sve bilo transparentno, a prisustvovalo je i rukovodstvo preduzeća.

Tomaš je tada istakao da je prioritet zaštita interesa radnika zbog čega im je grad obezbijedio besplatnu pravnu pomoć kako bi riješili probleme iz radnog odnosa.

Advokati rade i na zaštiti interesa grada jer je ovom preduzeću, koje je poslovalo u Poslovnoj zoni Vijaka, prodato gradsko zemljište pod povoljnijim uslovima od tržišnih. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE