• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delta gradi tržni centar u Ljubljani

Delta holding iz Srbije sklopio je u sredu predugovor za izgradnju trgovačkog centra površine 200.000 kvadratnih metara u Ljubljani

 Delta gradi tržni centar u Ljubljani Izvor: MONDO

Delta holding iz Srbije sklopio je u sredu predugovor za izgradnju trgovačkog centra površine 200.000 kvadratnih metara u Ljubljani u okviru Sportskog centra Stožice.

Delta je saopštila da je investicija vredna 242,5 miliona evra.

Površina tržnog centra, bez garaža i parkinga, biće 103.000 kvadratnih metara, a prodajna površina 66.000 kvadratnih metara što je dva puta više od beogradskog Delta sitija, rečeno je agenciji Beta u Delta holdingu.

Tržni centar čije otvaranje je planirano za 2010. godinu, gradiće Deltin parner Grep koji gradi Stožice po idejnom projektu Delte koja će otkupiti tržni centar kada bude izgrađen.

Preduogovor su potpisali predstavnici Grepa Uroš Ogrin i Delta ril estejta Dejan Racić, a prisustvovali su gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i vlasnik Delte Miroslav Mišković.

Gradonačelnik Ljubljane i vlasnik Delte izrazili su zadovoljstvo zbog sklapanja posla.

Vlasnik Delte Mišković je u izjavi agenciji Beta prokomentarisao poslovni uspeh svoje firme rečima "srećan sam i mislim da je veoma značajno da je Delta stigla u Sloveniju".

Mišković je istakao da je ulazak na slovenačko tržište veliki trenutak za Deltu i da je izgradnja centra jedna od najvećih investicija te kompanije.

Predstavnik Delta ril estejta Dejan Račić najavio je da će se tržni centar verovatno nazivati Delta siti.

Gradonačelnik Ljubljane i bivši predsednik uprave Merkatora Zoran Janković rekao je da je "ulazak Delte u Evropsku uniju (EU) odnosno u Sloveniju izuzetno važan i za Ljubljanu i za Sloveniju, a posebno za Srbiju".

"Gospodnik Mišković time prihvata standarde EU, ušao je sa najboljom ponudom" za izgradnju najvećeg trgovačkog centra u regionu za 242,5 miliona evra, dodao je on.

U zadnjem krugu za izbor bili su Delta iz Beograda i Supernova iz Austrije.

Delta radi Ukrajini, Rumuniji, Bugarskoj, Albaniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a u Sloveniju ulazi kao druga firma iz Srbije, pošto je Komtrejd nedavno kupio slovenački Hermes Softlab.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE