• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrednost celog Jata 150 miliona evra

Državni sekretar za ekonomiju i privatizaciju Srbije Luka Andrić izjavio je da je vrednost ukupne imovine Jat ervejza 150 miliona evra.

 Vrednost celog Jata 150 miliona evra Izvor: MONDO

Andrić je novinarima na Godišnjoj konferenciji Formuma evropskih registracionih tela u Beogradu kazao da bi minimalna cena za prodaju 100 odsto kapitala srpskog avioprevoznika trebalo bude 150 miliona evra, jer će vrednost Jata biti tolika kada se izvrši konverzija dugova.

"Vlada bi trebalo da usvoji strategiju za prodaju Jata, ali je prema predlogu, predviđena prodaja 51 odsto kapitala uz mogućnost povećana na 75 odsto", kazao je državni sekretar za ekonomiju i privatizaciju.

On je naveo da je predviđeno da se 15 odsto akcija Jata namenjenih za besplatnu podelu građanima ne deli kao akcije već novac tako da bi se omogućilo da se poštuju ugovori sa Evropskom unijom, ali i učešće aviokompanija koje nisu iz EU na tenderu.

Prema njegovijm rečima, očekuje se da će na tenderu za Jat ervejz učestvovati najamanje dve aviokmpanije i da će biti postignuta dobra cena.

Andrić je dodao da Jat ervejz ima zastarelu flotu i da su cene goriva trenutno visoke tako da se ne može očekivati spektakularno velika transkcija, ali da se očekuje dobra prodaja.

Kako je ranije najavljeno tender za prodaju Jat ervejza trebalo bi da bude raspisan polovinom jula.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE