• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Taksi u Beogradu ipak skuplji?

Nemojte da se iznenadite ako u utorak u nekom taksiju platite skuplju vožnju nego do sada.

 Taksi u Beogradu ipak skuplji? Izvor: MONDO

Beogradski taksisti od utorka, 4. marta ipak će podići cene za 15,2 odsto, a reč je o onima koji će prvi stići na red da izbaždare taksimetre u skladu sa novim cenama, izjavio je Tanjugu koordinator Granskog sindikata taksi vožaca i autoprevoznika "Nezavisnost" Branko Vitorović.

Posle sastanka predstavnika taksista, on je rekao da će taksisti u narednih nekoliko dana baždariti taksimetre i da će od brzine tog posla zavisti ko će sve sutra imati nove cene.

"Nije mali posao da se izbaždari oko 7.000 taksimetara, imamo rešenja Skupštine grada o povećanju cena taksi usluga i od utorka ćemo krenuti s tim", rekao je Vitorović.


Predsednik skupštine "Žutog taksija" Aleksandar Bjelić izjavio Tanjugu, pre pomentog sastanka, da je gradska Uprava za cene trebalo da obavesti republički nadležni organ o odluci o povećanju cena i da zbog procedure nikako u utorak ne može biti poskupljenja.

Gradska uprava je 29. februara saopštila da će cene taksi usluga poskupeti od 4. marta za 15,2 odsto, na osnovu rešenja o utvrdjivanju cena auto-taksi prevoznika na teritoriji grada, a na osnovu predloga 16 taksi udruženja i "Nezavisnosti" koji je Uprava za cene Gradskog sekretarijata za privredu ocenila kao osnovan.

"Ne razumem ko je i kako mogao da saopšti da će cene poskupeti 4. marta, a da pri nije bio upoznat sa procedurom i vremenskim ograničenjima, ni postupkom kreiranja cena. Samo nam je napravljen problem, jer ćemo već od sutra imati manje korisnika, a da do poskupljenja uopšte nije ni došlo", naglasio je Bjelić.

Prema novom cenovniku, start će u sve tri tarife koštati 98 dinara, vožnja po kilometru u prvoj tarifi koštaće 44 dinara, po drugoj tarifi kao i u prethodnom periodu 52, dok će u trećoj kilometar biti tarifiran sa 88 dinara.

Sat čekanja koštaće 540 dinara, umesto sadašnjih 400 dinara, a druga tarifa primenjivaće se i nedeljom, od 22 časa do 6 časova narednog dana.


Uprava za cene Sekretarijata za privredu u obrazloženju svoje ocene navodi da su od poslednje korekcije cena u julu 2007. godine, cene na malo porasle 8,5 odsto, pri čemu su cene goriva povećane za 13,5 odsto, kao i da su povećane cene automobila i rezervnih delova.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE