• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održan Sinod SPC u Pećkoj patrijaršiji

Arhijerejski sinod SPC iz Pećke patrijaršije uputio apel državama koje su priznale nezavisnost Kosova i Metohije da preispitaju svoju odluku.

 Održan Sinod SPC u Pećkoj patrijaršiji Izvor: MONDO

Arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve održao je u Pećkoj patrijaršiji redovnu sednicu sa koje je uputio apel državama koje su priznale nezavisnost Kosova i Metohije da preispitaju svoju odluku.

Kako je navodi u saopštenju sa sednice, "članovi sinoda zahtevaju da države koje su priznale Kosovo ponovo preispitaju svoju odgovornost za taj nelegalni i nasilnički potez kojim se ruše međunarodno pravo, Povelja Ujedinjenih nacija i Rezolucija 1244".

"Neshvatljivo je za zdrav razum da na početku 21. veka jedan narod bude kolektivno kažnjen najstrašnijom kaznom, i to bez suda i obrazloženja presude", navodi se u saopštenju.

Članovi sinoda su naveli da će kao crkva braniti Kosovo i Metohiju svojom verom, nadom i ljubavlju, ali "iznad svega pokajanjem koje je krasilo i naše pretke koji su znali da pogreše, ali i Bogu da se vrate".

"Moramo održati i očuvati svoje Kosovo i Metohiju, mesto sveto na kome smo stvoreni, zreli i opstali kao narod, znajući da je izgubljeno samo ono čega se odreknemo. Zato pozivamo izbegli narod da se vraća na svoja ognjišta koja im niko ne može i ne sme oduzeti", navodi se u saopštenju.

Posle sednice, članovi Arhijerejskog sinoda, koji su u Pećku patrijaršiju stigli u pratnji italijanskog kontigenta Kfora, posetili su manastir Visoke Dečane, Đakovicu i Prizren.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE