• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tender za Zastavu 14. aprila, za Jat do kraja maja

Tender za izbor savetnika za organizovanje inicijalne ponude (IPO) za Telekom biće raspisan 30. marta.

 Tender za Zastavu 14. aprila, za Jat do kraja maja Izvor: MONDO

Tender za Zastava automobile biće raspisan 15. aprila, najavio je ministar ekonomije u ostavci Mlađan Dinkić.

Dinkić je kazao da će rok za prijavljivanje na tenderima koji se raspisuju isticati najranije 15. juna, što će investitorima dati mesec dana nakon izbora da sagledaju situaciju i odluče da li će investirati.

Rok za dostavljanje ponuda za Zastava automobile isteći će 15. juna, kazao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, sledeće nedelje će jedna velika svetska kompanija doći da poseti Zastavu. Kako je naveo, reč je o velikom iznenađenju jer ta firma nikada ranije nije izrazila interesovanje za kragujevačkog proizvođača automobila.

Predtenderski postupak za prodaju Zastava automobila otvoren je 27.
decembra 2007. godine.

Zahtev za pristup podacima o preduzeću mogu da dostave do 20. marta ponuđači koji se tri poslednje godine bave proizvodnjom automobila uz poslovni prihod od najmanje 500 miliona evra u 2006. i finansijski investitori sa aktivom od najmanje dve milijarde evra u 2006. godini.

Govoreći o tenderu za savetnika za IPO za Telekom, Dinkić je kazao da očekuje da strategiju za privatizaciju usvoji nova vlada tokom jeseni.

Nakon izbora savetnika za Telekom, koji bi prvi trebalo da izađe na berzu, biće raspisan i tender za savetnika za Galeniku, dodao je on.

Privatizacioni savetnik za nacionalnu aviokompaniju Jat ervejz
privodi kraju posao i realno je očekivati da će tender biti raspisan krajem maja, procenio je Dinkić i dodao da je šest velikih kompanija izrazilo interesovanje za Jat.

Konzorcijum koji predvodi američka investiciona banka Rotšild izabran je 7. septembra za privatizacionog savetnika za Jat ervejz (Airways).

Dinkić je kazao da će zavšna aukcija na tenderu za prodaju imovine bivšeg Geneksa na Kopaoniku i u Beogradu biti održana 31. marta, pri čemu će početna cena na aukciji biti najviša ponuda na tenderu.

Javni poziv raspisan je 27. decembra 2007, početna cena na tenderu za hotele Grand i Sunčani vrhovi i stanove na Kopaoniku je 45 miliona evra a za hotel Kontinental, odnosno nekadašnji Interkontinental, CG apartmane i poslovni prostor, poznate kao Geneks apartmani, tenisku halu i energanu je 85 miliona evra.

Interesovanje za beogradsku imovinsku celinu bilo je veliko, a za dokumentaciju za objekte na Kopaoniku otkupilo je šest preduzeća, naveo je ministar.

(Beta/www.mtsmondo.com.)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE