• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada odobrila sredstva za preduzeća na Kosovu

Vlada Srbije odobrila je 80 miliona dinara za podsticaj i razvoj preduzeća i preduzetništva na Kosovu i Metohiji.

 Vlada odobrila sredstva za preduzeća na Kosovu Izvor: MONDO

Vlada Srbije odobrila je 80 miliona dinara za podsticaj i razvoj preduzeća i preduzetništva na Kosovu i Metohiji u sredinama gde živi srpsko i nealbansko stanovništvo, izjavio je danas ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo.

Posle sednice Vlade, Bubalo je rekao da će krediti biti odobravani u iznosu od 500.000 do 2,5 miliona dinara za privrednike i 1,2 miliona za zanatske radnje.

Precizirao je da su sredstva namenjena takozvanim "start ap"
kreditima, koje će preduzetnici početnici dobijati preko Fonda za razvoj za 2008. godinu.

Bubalo je istakao da je u okviru redovne tačke dnevnog reda vezane za situaciju na Kosovu i Metohiji, Vlada razmatrala krizu u zdravstvu koja je nastala nakon što je kosovska carinska služba zaplenila kontingent lekova koji je trebalo da bude dopremljen iz Srbije.

On je najavio da će ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić u nedelju i ponedeljak boraviti na Kosovu i sastati se sa šefom UNMIK-a Joahimom Rikerom, kako bi pokušali da nađu rešenje za taj problem i niz drugih.

Vlada je na sednici donela i Uredbu o postupku prodaje akcija i udela evidentiranih u privatizacionom registru, kao i Uredbu o korišćenju podsticajnih sredstava za uvođenje i sertifikaciju sistema bezbednosti i kvaliteta hrane za 2008. godinu.

Doneta je i Uredba o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava za podršku nabavke osnovnog stada u stočarstvu u 2008.
godini, saopštila je Vlada Srbije.

Vlada je usvojila i Uredbu o izmeni Uredbe o korišćenju podsticajnih sredstava za unapređenje voćarske i vinogradarske proizvodnje za 2008. godinu, kao i Uredbu o izdavanju doplatne poštanske marke za izgradnju spomen-hrama Svetog Save.

Dodaje se da je doneta i Uredba o utvrđivanju Programa o rasporedu i korišćenju sredstava za programe i projekte u oblasti omladinske politike za 2008. godinu.

Vlada je donela i Odluku o kriterijumima na osnovu kojih se određuju carinski kontingenti za uvoz određene robe, kao i Odluku o raspuštanju Skupštine opštine Bela Palanka i obrazovanju Privremenog organa te opštine.

Na sednici je usvojen Program o rasporedu i korišćenju sredstava za projekte razvoja turizma u 2008. godini.

Vlada je usvojila i Zaključak o prihvatanju Analize makroekonomskih i fiskalnih kretanja u 2007. godini.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE