• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atek obezbedio pare za RTB Bor

Vlasnik austrijskog Ateka Mirko Kovač izjavio je da je obezbeđen novac za plaćanje druge rate za kupovinu RTB "Bor".

 Atek obezbedio pare za RTB Bor Izvor: MONDO

On je za beogradski dnevni list "Biznis" rekao da je kod jedne austrijske banke obezbeđen kredit i da će preostali deo, od 306 miliona dolara, biti uplaćen do 4. aprila, ističući da u Ateku "nikada nisu razmišljali o odustajanju od kupovine RTB 'Bor'".

"Napisi u medijima i spekulacije da odustajemo od kupovine RTB-a zato što nemamo novca ili zbog političke situacije u Srbiji apsolutno nisu istiniti", rekao je Kovač.

On je ponovio da je Atek do dogovorenog roka, 29. februara, uplatio prvu ratu od 150 miliona dolara, ističući da je taj novac obezbeđen iz sopstvenih sredstava.

Pomeranje roka za uplatu prve rate za 29. februar, a druge za 4. april Atek je od Agencije za privatizaciju, prema rečima Kovača, tražio kako bi do kraja ugovorio "sitnice iz pregovora".

Austrijska kompanija Atek pobedila je na tenderu za RTB "Bor" sa ponudom od 466 miliona dolara, uz obavezu da investira 230 miliona dolara u modernizaciju proizvodnje. Ugovor je potpisan 7. februara, a Atek je za učešće na tederu uplatio garanciju od 10 miliona evra.

Kovač je demantovao da je Atek prezadužen, ističući da je ta kompanija upravo objavila preliminarne rezultate poslovanja za 2007. godinu iz kojih se vidi da je prihod povećan za 48,3 odsto, na 2,36 milijardi evra.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE