• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi sukob Divca i Đorđevića

Svečano polaganje kamena temeljca nove fabrike vode u Banji Vrujci, biznismena Vojina Đorđevića, pretvorilo se u pravi skandal.

 Novi sukob Divca i Đorđevića Izvor: MONDO

Kako piše "Blic" prvo mu nemački partner, koji je većinski vlasnik fabrike sokova "Sinalko", u čijem nastavku se nalazi plac planiran za gradnju te nove fabrike vode, na dan svečanosti u petak nije dozvolio prolaz, već je sa zvanicama morao do utrine da ide okolo.

Onda mu planiranu proslavu u restoranu fabrike "Voda Voda" nije dozvolilo obezbeđenje Vlade Divca, u čijem je stoprocentnom vlasništvu to preduzeće.

Sat vremena kasnije na plac buduće Đorđevićeve fabrike vode stigla je građevinska inspekcija i sačinila zapisnik o obustavljanju gradnje, jer nikakvu dozvolu nije ni tražio.

U svom ovom skandalu Vojin Đorđević sebe vidi kao potpuno nedužnog. U izjavi datoj "Blicu", na pitanje kako se upustio u gradnju fabrike a da prethodno nije pribavio nikakve dozvole, kategorički je odgovorio:
"Pa, ja sam samo postavljao kamen temeljac. Za postavljanje kamena temeljca ne treba mi nikakva dozvola jer je to moje zemljište.

Na, to što mu nemački partner nije dozvolio da sa svitom prođe kroz fabriku "Sinalko", već je postavio obezbeđenje na fabričku kapiju, pa je morao da ide okolo, Đorđević kaže:
"Ne, nisu mi zabranili. Mi smo sami hteli da idemo okolo, jer je bilo puno blata, pa nam je bilo zbog komfora zvanica jednostavnije. U "Sinalku", fabrici sokova, većinski vlasnik sa udelom od 56 odsto je nemačka kompanija "Si projekt", a sa 44 odsto Vojin Đorđević.

Kategoričan odgovor Đorđevića je da nije tačno da ima probleme sa ovim nemačkim partnerom, da im duguje oko šest miliona evra i da su mu tražili da izađe iz "Sinalka".

"Blic" je pozvao i upravu "Sinalka". Direktor Milenko Karpić je saopštio da je odluka Nemaca da ne daju nikakve izjave povodom ovog dešavanja. Istu rečenicu - da je stav da ne govore ništa do daljeg - Karpić je ponovio i upitan da li je tačno da imaju nameru da raskinu partnerstvo sa Đorđevićem u fabrici sokova.
Đorđevićevo najveće ogorčenje je, ipak bilo što ga Vlade Divac nije pustio da proslavu organizuje u restoranu fabrike "Voda Voda".
Zastupnik Vlade Divca i direktor "Voda Vode" Zvonko Nikezić kaže da ni razlog ni povod nije bila Đorđevićeva proslava, već problemi sa funkcionisanjem ovog restorana, a koji, iako pripada preduzeću "Voda Voda", drži Đorđevićeva supruga.

Kada smo prethodnog dana obezbeđenje fabričkog kruga proširili na restoran, oni su ih oterali. I kao odgovor na taj njihov postupak, mi smo poslali dvadesetočlano obezbeđenje i, tačno je, u to vreme kad je Đorđević došao u restoran, u njemu smo se mi družili s radnicima naše fabrike "Voda Voda", kaže Zvonko Nikezić, a prenosi "Blic".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE