• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema krivične prijave protiv Petrohemije

Tužilaštvo u Panlčevu nije primilo krivičnu prijavu Miniastarstva zaštite životne sredine protiv Petrohemije.

 Nema krivične prijave protiv Petrohemije Izvor: MONDO

Kompanija "HIP - Petrohemija" iz Pančeva saopštila je u ponedeljak da Opštinsko javno tužilaštvo tog grada nije primilo krivičnu prijavu Ministarstva zaštite životne sredine protiv te kompanije.

To saopštenje Petrohemija iz Pančeva je prosledila medijima povodom vesti da je protiv odgovornih lica te kompanije navedeno ministarstvo podnelo krivičnu prijavu zbog posrednog izazivanja aerozagađenja u Pančevu 10. marta ove godine.

"'HIP - Petrohemija' na osnovu obaveštenja Opštinskog javnog tužilastva od 17. marta 2008. godine, obaveštava javnost da takva prijava nije primljena u nadležnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ta kompanija nakon javnih optužbi od strane predstavnika Ministarstva za zaštitu životne sredine svim stranama koje su bile uključene u sporni događaj dostavila dokaze o tome da oni nisu krivci za aerozagađenje Pančeva prošle nedelje.

"Kako krivična prijava nije podneta Opštinskom javnom tužilaštvu, naša kompanija se nada da su nadležni organi objektivno ocenili dokaze koje smo blagovremeno dostavili, te da su predstavnici ministarstva shvatili da 'HIP-Petrohemija' ne može imati ulogu 'dežurnog krivca'", navodi se u saopštenju.

U Pančevu je 10. marta zbog registrovane pojačane koncentracije benzena u vazduhu duže od sat vremena bila na snazi uzbuna od hemijske opasnosti.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE