• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popović: Gas neće poskupeti

Ministar Aleksandar Popović rekao je da gas za domaćinstva u Srbiji neće poskupeti u narednih nekoliko meseci, jer bi to dodatno ubrzalo inflaciju.

 Popović: Gas neće poskupeti  Izvor: MONDO

Popović je u izjavi Tanjugu naveo da je takva odluka doneta uprkos ranijim najavama, zahtevu "Srbijagasa" za povećanjem cene gasa i načelne saglasnosti resornih ministarstava.

Imajući u vidu nedavno poskupljenje struje i nafte, cena gasa se neće promeniti ni u narednim nedeljama iako je, prema oceni ministra, takvom odlukom "Srbijagas" doveden u lošu poziciju, s obzirom na to da je cena gasa koju ova kompanija plaća na granici veća od one po kojoj ga to preduzeće prodaje građanima.

Popović je objasnio da se cena gasa za industrijske potrošače usklađuje svakih 15 dana, kao i cena nafte i naftinih derivata, a da se povećanje koje Vlada nije odobrila odnosi na cene gasa za domaćinstva.

Govoreći o naporima Srbije da ove zime obezbedi dovoljno električne energije za Srbe na Kosovu i Metohiji, Popović je naveo da i posle šestomesečnih pregovora, na izmaku zime, taj problem još nije rešen. Međutim, za 24. mart predviđeni su razgovori sa UNMIK-om o daljim odnosima u oblasti energetike.

Ministar rudarstva i energetike je naveo da je Srbija prvobitno dogovorila sa predstavnicima UNMIK-a osnove predloga sporazuma koji bi rešio pitanje snabdevanja električnom energijom najvećeg broja enklava na Kosovu i Metohiji.

Predlog sporazuma je upućen UNMIK-u, međutim prošlog ponedeljka stigao je odgovor od međunarodnih predstavnika na Kosovu i Metohiji sa izmenjenim tekstom u kome se pored UNMIK-a pojavljuje i KEK, što je za srpsku stranu neprihvatljivo.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE