• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS raskinula ugovor sa američkim kreditorima

Autor SRNA

Vlada RS odlučila da raskine kreditno zaduženje sa američkim fondom "Global Bancorp Commodities And Investments" jer nije realizovana prva tranša dogovorenog kredita

 Vlada RS raskinula ugovor sa americckim kreditorima Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Vlada Republike Srpske odlučila je da raskine kreditno zaduženje sa američkim fondom "Global Bancorp Commodities And Investments" jer nije realizovana prva tranša dogovorenog kredita, a procedura za zaključivanje novog ugovora biće nastavljena, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Prva tranša nije realizovana prema planu, u 2015. godini, zbog čega je Vlada Republike Srpske donijela odluku o raskidanju kreditnog zaduženja, navedeno je u saopštenju.

Iz resornog ministarstva ističu da je investitor imao poteškoće administrativne prirode, s obzirom na to da je riječ o prvom direktnom plasmanu novca.

Predstavnici američkog fonda obavijestili su Vladu Republike Srpske 30. decembra da i dalje žele da obezbijede finansijsku podršku Republici Srpskoj, zbog čega će Vlada nastaviti sa procedurom za zaključivanje novog ugovora, o čemu će javnost biti pravovremeno informisana.

Sredstva koja su planirana iz aranžmana sa američkim fondom predviđena su kao jedan od dugoročnih izvora zaduženja Srpske jer je, osim ovog, planiran i aranžman sa Svjetskom bankom, Međunarodnim monetarnim fondom, te sredstva od emisije obveznica.

Vlada Srpske će u ovoj godini planirati dugoročne izvore finansiranja kombinovanjem tih izvora u skladu sa odlukom o dugoročnom zaduženju za 2016. godinu.

Ugovor sa američkim fondom potpisan je 15. oktobra prošle godine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE