• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradski taksisti ipak podigli cene

Posle natezanja sa beogradskim čelnicima, taksi udruženja su ipak pristala na povećanje cena.

 Beogradski taksisti ipak podigli cene  Izvor: MONDO

Taksi udruženja su ipak podigla cene u skladu sa gradskom odlukom i, osim "Aurore", "Beotaksija" i "Beogradskog taksija", uvela su popust po pozivu od 20 odsto, rečeno je Tanjugu u taksi udruženjima.

Većina taksi udruženja je odbila 4. marta da podigne cene za 15,2 odsto, kako je bilo predviđeno odlukom o poskupljenju koju su donele gradske vlasti na osnovu predloga 16 taksi udruženja i sindikata "Nezavisnost".

Taksisti su tvrdili da su udruženja bila podeljena oko cena i davanja popusta zbog borbe za tržište, a vršilac dužnosti gradonačelnika Zoran Alimpić ih je pozvao da i zvanično zatraže da im se odobri korišćenje starog cenovnika, što oni nisu učinili.

Protiv taksista koji nisu hteli da podignu cene gradski sekretarijat za inspekcijske poslove počeo je tokom protekle nedelje da podnosi prijave sudiji za prekršaje.

Prema novom cenovniku, start u sve tri tarife košta 98 dinara, vožnja po kilometru u prvoj tarifi staje 44 dinara, po drugoj tarifi cena je kao i u prethodnom periodu 52 dinara, dok je u trećoj tarifi, kilometar 88 dinara. Sat čekanja košta 540 dinara umesto dosadašnjih 400. Druga tarifa primenjuje se i nedeljom od 22 do šest časova narednog dana.

Vlasnik "Beogradskog taksija" Zlatan Zlatković, udruženja koje je prvo počelo da primenjuje nove cene i pozvalo druga udruženja da to isto učine, izjavio je Tanjugu da je "natezanje oko cena samo pokazalo nemoć taksi udruženja da se bore na tržišti i prihvate utakmicu".

On je objasnio da su taksisti uvideli da to nigde ne vodi i dodao da će to udruženja krenuti i u kampanju protiv davanja popusta na poziv jer, prema njegovim rečima, "popust često ne znači i jeftiniju vožnju, kao što se to obično misli".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE