• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kurir" kažnjen za klevetanje Dinkića

List i urednik beogradskog tabloida kažnjeni sa 70.000 dinara zbog kleveta predsednika G17 plus. Najavljuju žalbu.

 "Kurir" kažnjen za klevetanje Dinkića Izvor: MONDO

Presudom Prvog opštinskog suda u Beogradu u četvrtak su firma "Kurir-net", osnivač lista "Kurir" i njegov glavni i odgovorni urednik Đuro Bilbija kažnjeni sa 70.000 dinara zbog kleveta i neistina objavljenih o lideru G17 plus Mlađanu Dinkiću, saopštila je ta stranka.

U saopštenju je precizirano da će Bilibija i "Kurir", pored novčane kazne morati da plate i sudske troškove, jer su "u novogodišnjem broju Kurira objavili niz nesitina i kleveta o Dinkiću".

G17 plus podseća da su do sada prvostepeno okončana četiri sudska postupka protiv "Kurira" kojim su ove dnevne novine kažnjene zbog objavljivanja laži i kleveta o lideru G17 plus. Kako se navodi u saopštenju, u toku je više od 10 sudskih sporova koje Dinkić vodi protiv "Kurira".

Glavni urednik "Kurira" Đuro Bilbija izjavio je Tanjugu da će uložiti žalbu na tu presudu, kad od suda dobije pismeni odpravak prvostepene presude. Kako je najavio, u žalbi će ukazati da je u pitanju preštampani tekst od pre godinu dana, zbog koga Dinkić tada nije reagovao.

"Pitanje je kako Dinkiću prvo štampanje teksta pre godinu dana nije ugrozilo reputaciju i nanelo štetu, a sada, godinu dana kasnije, jeste. Čudno je kako Dinkić tada nije uložio ni žalbu ni demanti", rekao je Bilbija.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE