• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni direktori Želvoza

Generalni direktor "Želvoza" Dragomir Čohadžić (57) i tehnički direktor Slobodan Kirn (57) uhapšeni su zbog zloupotreba i primanja mita.

 Uhapšeni direktori Želvoza Izvor: MONDO

Smederevska policija uhapsila je generalnog direktora preduzeća "Želvoz" Dragomira Čohadžića (57) i tehničkog direktora te firme Slobodana Kirna (57) zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita, saopštio je MUP Srbije.

Policija sumnjiči Čohadžića da je početkom decembra 2005. godine, bez odluke i saglasnosti Upravnog odbora, ponudio na prodaju 1.500 tona otpadnog gvožđa i 50 starih vagona u vlasništvu "Železnica Srbije" iz Beograda.

Nakon toga, u nelegalnom tenderskom postupku, prihvaćena je najbolja ponuda preduzeća "Nikom" iz Beograda ali je ugovor o prodaji sačinjen i sa drugoplasiranim na tenderu, preduzećem "Obnova" iz Beograda.

Policija veruje da je Čohadžić prodao istu robu i preduzeću "Nikom" i "Obnova", a potom ovlastio Kirna da sprovede oba ugovora i iseče 39 teretnih vagona "Železnica Srbije" koji su se nalazili na koloseku u Smederevu.

Sumnja se da je Kirn, od vlasnice preduzeća "Nikom", primio mito od 20.000 evra i poklone u vrednosti 70.000 dinara kako bi mimo tenderske procedure njenom preduzeću omogućio da od "Želvoza" otkupi otpadno gvožđe i vagone.

Na taj način je preduzeću "Železnice Srbije" iz Beograda naneta šteta od 4,5 miliona dinara.

Ukupna vrednost posla koju su osumnjičeni Čohadžić i Kirn sklopili zaključenjem ugovora sa preduzećem "Nikom" iz Beograda iznosi 18 miliona dinara.

Protiv vlasnice preduzeća "Nikom" Vere K. biće podneta krivična prijava zbog davanja mita, dok će uhapšeni uz krivične prijave biti predati istražnom sudiji Okružnog suda u Smederevu.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE