• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svađa ministara: Ko je u vladi "mali Đokica"?

Konferencija za novinare posle sednice Vlade Srbije trajala je čitav sat, od čega je gotovo polovina vremena otpala na svađu ministara.

 Svađa ministara: Ko je u vladi "mali Đokica"? Izvor: MONDO

Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić žestoko je pred novinarima izvređao ministra ekonomije Mlađana Dinkića, što je izazvalo opštu pometnju i svađu među ministrima na konferenciji za štampu posle sednice Vlade.

"Meni je jako ružno kada najbolji ministar finansija sveta priča gluposti. Ja nisam finansijer, ali samo slušati gluposti... Muka mi je", rekao je Ilić.

Ministar za infrastrukturu optužio je Dinkića da "manipuliše sa nekom brigom o građanima" i da te priče ostavi za "neke tribine i neke nastupe". "Gospodine Dinkiću, Vi ste tako ovde pričali kao da smo mi male Đokice", rekao je Ilić i dodao da je odrastao u građevini i da mu ne može Dinkić držati lekcije.

Sve vreme dok je Ilić govorio, Dinkiću je bilo vidno neprijatno, ali je uspeo da se uzdrži od komentara. Iliću je, posle njegovog "monologa", samo kratko odgovorio: "Ko je mali, a ko veliki ne govori Ilić, već će reći građani Srbije".

Ilić je nekoliko minuta kritikovao Dinkića, rekavši da mu je bilo muka slušati ga i da "ne bi želeo da više u Vladi Srbije ikad budu neki priučeni ministrići finansija".

Ministar za infrastrukturu osvrnuo se i na Dinkićev hobi - skijanje, ironično rekavši da umesto autoputa, Srbija treba da gradi skijališta: "Samo treba da pravimo skijališta... U Jagodini-odlična ideja, tamo ima mnogo snega. A, bilo bi dobro i u Zrenjaninu da napravimo. Znate kako, tamo jednom dnevno bi moglo da se skija u toku cele godine."

Dinkiću je još poručio da svoja predavanja ostavi za studente, jer će posle izbora 11. maja, sigurno da se "vrati u neku učionicu".

Ilić nije poštedeo ni ministra finansija Mirka Cvetkovića, koji nije bio prisutan na konferenciji. Kazao je da ne može da shvati Cvetkovića koji je najpre podržao početak radova na autoputu, a onda se, na današnjoj sednici vlade, "povio" i glasao protiv.

Dinkić je u jednom momentu zatražio da se konferencija prekine, jer je smatrao da se stvar otela kontroli. To su sprečili novinari kako bi mogli u nastavku konferencije da postave pitanja.

U jednom momentu za reč se javio Mihajlo Marković, na šta je reagovao Đilas, tvrdeći da se javlja iako mu niko nije postavio pitanje.

"Vas niko ništa nije pitao", rekao je Đilas. Marković je na to kazao: "Ali, ja sam najstručniji", na šta je Đilas ironično uzvratio: "Da, da, jeste".

Bubalo je neko vreme pokrio lice rukama, a onda je, odgovarajući na pitanja novinara, indirektno kritikovao kolege iz DS i G17 plus što su odbili da odobre početak radova na autoputu.

Ministar trgovine je istakao da je na delu ozbiljna investicija i da ne može da prihvati da se ona odlaže. On je rekao da su ministar finasija Mirko Cvetković i potpredsednik Vlade Božidar Đelić najpre pristali na početak radova, a onda odustali.

"Zaista ne znam koje mračne sile su se dogodile i uticale da se promeni mišljenje", rekao je Bubalo.

Đilas je stao u odbranu Đelića i Cvetkovića, kolega iz DS-a, rekavši da oni nisu pristali na početak radova i da su pogrešno protumačeni.

Bubalo je zatim rekao da bi bio "mnogo srećniji da nema ovde tumača onoga šta su mislili i rekli Đelić i Cvetković", nego da su oni došli i objasnili sve. "Sama činjenica da nisu ovde govori sve. Tumača je nama dosta u ovoj državi", rekao je Bubalo.

Ministar za NIP je onda demonstrativno ustao, jer je smatrao da Bubalo vređa njegove kolege. "Govorite o kolegama u vladi na ružan način i ja ovo neću da slušam. Sram Vas bilo", rekao je Đilas i otišao sa konferencije.

Ministri iz redova DS i G17 plus na sednici Vlade su glasali protiv predloga Ministrstva za infrastrukturu o koncesiji i tako preglasali partnere iz Demokratske stranke Srbije (DSS) i Nove Srbije koji su bili za predlog, što je bio povod za svađu na konferenciji.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE