• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO biznis kutak: Pomjeranje uglova usana...

Autor mondo.ba

U novom nastavku našeg biznis kutka, Srđan Praštalo donosi jedan zanimljiv citat.

 Srđan Praštalo kolumna Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Dr Vladimir Kapor i Dr Slavko Carić, u drugom paragrafu predgovora uz četvrto izdanje, na četvrtoj strani knjige „UGOVORI ROBNOG PROMETA“, IRO „Privredna štampa“, Beograd, 1979. godine, istakoše slijedeće:

"Posle donošenja Ustava SFRJ iz 1974. godine kod nas je donet niz veoma značajnih sistemskih zakona kojima se reguliše položaj organizacija udruženog rada i zajednica i njihovi uzajamni poslovni odnosi. Čvrsta povezanost između statusnog položaja organizacija udruženog rada i zajednica i pravnog regulisanja njihovog uzajamnog poslovanja došla je do izražaja više nego do sada. Odgovarajuće odredbe Zakona o udruženom radu iz 1976. godine i ugovora u privredi ukazuju upravo na ovu uzajamnu čvrstu povezanost, naročito u oblasti samoupravnog sporazumevanja i društvenog dogovaranja, samoupravnog planiranja i zaštite društvene svojine. Radnici u organizacijama udruženog rada i zajednicama moraju koristiti sredstva u društvenoj svojini namenski, savesno i stručno. Zahtev stručnosti je pretpostavka našem ukupnom društvenom i privrednom razvoju".

Inače odličnu knjigu, u prilično dobrom stanju (ako zanemarimo poneku mrlju od kafe), kupih prije neki dan na uličnom štandu.

Posljednja rečenica citata trebalo je da posluži kao prva rečenica ovog posta i sa odgovarajućom sadržinom u nastavku. Ali, odlučih se da promjenim post. Jer, ako citat pročitate u cjelini, glasom i facijalnom ekspresijom spikera koji sa "blesimetra“ čita udarne vijesti centralnog dnevnika (naravno, samo ako u vama ima glumačkog talenta), može doći do zanimljivih rezultata, na primjer, pomicanja uglova usana ka resicama ušnih školjki.

(generalni direktor firme "ConsultIn" Srđan Praštalo za mondo.ba)

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Taca

Ok... I??? Šta je pisao želeo da kaže, koja je poruka?!

MONDO REPORTAŽE