• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelić: Tehnička Vlada nema kapacitet da usvaja zakone

Potpredsednik Vlade u PKS izjavio da ni Vlada ni Skupština nemaju kapacitet da usvoje sporazum sa Rusijom.

 Đelić: Tehnička Vlada nema kapacitet da usvaja zakone Izvor: MONDO

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je u sredu uveče da tehnička vlada nema kapacitet da usvaja zakone, pa ni zakon o ratifikaciji energetskog sporazuma sa Rusijom, kao što nema ni Skupština Srbije kojoj može da ga pošalje na ratifikaciju.

Đelić je u izjavi novinarima u Privrednoj komori Srbije ukazao da Sporazum o saradnji u oblasti energetike sa Ruskom Federacijom, koji je već potpisan u Moskvi 25. januara, predviđa da se on privremeno primenjuje sve dok se ne ratifikuje tako da nema nikakve pravne praznine.

Sporazum se u potpunosti primenjuje i Demokratska stranka nedvosmisleno stoji iza tog dokumenta, istakao je Đelić i ukazao da će taj sporazum usvojiti nova Vlada Srbije kada bude imala puni kapacitet, a budući parlament će ga ratifikovati.

Na pitanje da li će se predlog ratifikacije energetskog sporazuma naći na sutrašnjoj sednici Vlade, Đelić je odgovorio: "Videćemo, u svakom slučaju Vlada ne može da usvaja zakone, jer je tehnička."

On je ocenio da je "posredi još jedan pokušaj DSS-a da kreira problem tamo gde ga nema" i dodao da nema razloga "za bilo kakvu formu nervoze što je i ruski ministar spoljnih poslova (Sergej) Lavrov rekao u Ruskoj dumi".

"Predsednik (Boris) Tadić je inicirao sve ove pregovore sa predsednikom (Vladimirom) Putinom još 2005. godine, tako da je ovo još jedna predizborna forma nadmetanja bez ikakvog povoda i pokušavanje formiranja jedne krize za koju nema povoda", rekao je Đelić.

Potpredsednik vlade napomenuo je i da je "tadašnji i sadašnji tehnički premijer Vojislav Koštunica odbio da sretne (Martija) Ahtisarija jer je rekao da nema kapacitet da ga sretne".

On je ukazao da se već radi na primeni energetskog sporazuma sa Rusijom i da je potpisan njegov gasni deo podsetivši da je Vlada Srbije krenula u formiranje zajedničkog preduzeća "Srbijagasa" i "Gasproma", kao i da ekipe NIS-a i "Gaspromnjefta" uveliko rade na procesu provere podataka.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE