• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji domaći proizvodi u Srpskoj su...

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

„Pčelica Maja“ iz Bileće, rakija "Srčanik" iz Gacka, "Grand kafa" iz Bijeljine samo su neki od proizvoda koji su danas dobili priznanje za kvalitet i razvoj domaćih proizvoda.

 Izbor najuspješnijih privrednika RS Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Naime, Privredna komora RS na manifestaciji „Izbor najuspješnijih u privredi RS za 2017. godinu“ dodijelila je danas nagrade u kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda.

„Imali smo veliki broj prijavljenih u tri osnovne kategorije, malih, srednjih i velikih privrednih društava, ali i posebnu kategoriju „Žene u privredi“, kako bismo podstakli žene u preduzetništvu“, rekla je na današnjoj dodjeli nagrada Dragica Ristić, direktor Privredne komore Srpske.

Ristićeva je istakla da su se nagrađena privredna društva kao i njihovi proizvodi istakli svojim kvalitetom i prepoznatljivošću na tržištu, a nagrađeni su: linija proizvoda “Pčelica Maja Design” svečane haljine za bebe, djevojčice i mame preduzeća “Pčelica Maja” iz Bileće. “Grand prom” dobio je nagradu za mješavinu mljevene kafe “Grand kafa Gold”, a banjalučki “Grafo Balkan” za proizvod “Dress Dry Skin”. “Destilacija Starović” iz Gacka osvojla je nagradu za “Hercegovački srčanik”, a kompanija “Mira” Prijedor za “Čajno pecivo Zlatka”. Veliki suncobrani “Evengardena” iz Istočnog Sarajeva takođe su nagrađeni proizvod, kao i stolica Jelena “Nove DI Vrbas” iz Banjaluke i metalni garderbni ormar banjalučkog “Vigmelta”. Kozji kriška sir donio je nagradu “Mons produktu” iz Teslića, a Geotekstil preduzeću “Veteks” iz Laktaša.

„Ovo je prvi dio naše manifestacije u kojoj dodjeljujemo nagrade za najuspješnije privrednike u Srpskoj. Danas smo dodijelili nagrade za prepoznatljive proizvode, a večeras će biti izvršena dodjela priznanja u kategorijama velikih, srednjih i malih preduzeća i za još nekoliko drugih kategorija po drugim osnovama“, naglasio je predsjednik Privredne komore Borko Đurić.

Nagrađeni su izrazili zadovoljstvo što su njihovi proizvodi prepoznati na tržištu. Ističu da im je ovo samo dodatan motiv za još bolji rad.

„Naša priča proizvodnje odjeće za bebe traje već 14 godina, svečane haljine za koje smo dobili nagradu samo su kruna tog rada. Sa haljinama smo počeli prije dvije godine, ali smo imali dobro pripremljen teren, dobro opremljen pogon i 20 zaposlenih radnika“ rekla je Maja Arsenović, diplomirani ekonomista i glavni dizajner brenda „Pčelica Maja“.

Fabrika keksa Mira iz Prijedora posebno je zadovoljna što je baš ove godine dobila nagradu za keks „Zlatka“.

„'Mira' ove godine obilježava 90 godina postojanja i jako mi je drago da je struka, a i naši vjerni potrošači ostali dosljedni kvalitetu i tradiciji. Fabrika Mira trenutno zapošljava 358 radnika“, rekla je Marina Cvjetićanin iz ove fabrike.

Centralna manifestacija "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2017. godinu" koju organizuje Privredna komora Republike Srpske održaće se večeras u 20 časova u Kulturnom centru Banski dvor. 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE