• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki Siti mol: Gradnja počinje na proljeće

Autor mondo.ba

Ono što su šoping centar "Ušće" ili "Delta siti" za Beograd, to će "Siti mol" biti za Banjaluku. Čim prođe zima, startovaće radovi na gradnji najvećeg tržnog centra u Republici Srpskoj.

Zauzimaće oko 55.000 kvadratnih metara prostora na tri sprata ispod i isto toliko iznad zemlje. Procjenjuje se da će u "Siti mol" biti uloženo oko 60 miliona konvertibilnih maraka. A upravo tu bi trebalo da bude zaposleno i oko 500 Banjalučana, pišu "Večernje novosti".

"Očekujem da ću uskoro od gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića dobiti sve neophodne dozvole, a uspješno su privedeni kraju pregovori sa jednim investicionim fondom iz EU oko zajedničkog učešća u finansiranju ovog projekta. Dakle, sve ide po utvrđenoj dinamici", kaže Banjalučanin Nenad Luburić, vlasnik Kompanije "Ideal kompani", investitor i idejni tvorac budućeg trgovačko-poslovnog giganta.

Banjalučki "Siti mol" raspolagaće buticima svjetskih i domaćih modnih brendova, imaće bogatu ugostiteljsku ponudu, kongresnu i bioskopsku dvoranu, različite zabavne sadržaje, a u podzemlju veliki supermarket i parking-prostor za više stotina vozila.

To nije sve. Na vrhu objekta će biti prostori za rekreaciju, restorani brze hrane, a sa terase će pucati pogled na Gradski park i najstroži centar Banjaluke. Pored zatvorenog bazena, "Siti mol" će raspolagati spa i fitnes sadržajima, kuglanom i bilijar salom. Onima sa dubljim džepom i žaljnim kockanja na raspolaganju će biti kazino.

Tržni centar će se graditi dvije godine na mjestu sadašnjeg parkinga Auto-škole. Otvaranje je predviđeno za sredinu 2017.

Najaktuelnije vijesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDOBIH, kao i na Twitteru @MondoBH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE