Udruženje novinara RS izabralo novo rukovodstvo

Autor:

Udruženje novinara Republike Srpske na današnjoj Izbornoj skupštini izabralo je Milorada Labusa za predsjednika Udruženja i Danijela Simića za potpredsjednika.

0
A- A A+
Foto: UNRS

Za članove Upravnog odbora izabrani su i Vid Blagojević, Željka Spremo, Dragan Gajić, Ljiljana Preradović, Nenad Marković, Tanja Alavuk i Mladen Vujinović.

Na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Republike Srpske izabran je i Nadzorni odbor koji čine Dragan Pajić, Miloš Šolaja i Ljubomir Zuber.

U Novinarsko vijeće časti izabrani su Ljiljana Đurić, Aleksandar Bogdanić, Nenad Novaković, Zoran Lukić i Stefan Ličina.

Predsjednik Skupštine Udruženja novinara Republike Srpske je Branimir Đuričić.

Među prvim ciljevima reaktiviranog Udruženja jesu obnavljanje članstva u međunarodnim novinarskim organizacijama, izrada Strategije stvaranja i jačanja ugleda Udruženja u društvu, saradnja sa novinarskim udruženjima u regionu, te donošenje Kodeksa kojim će biti garantovana etička zaštita profesije.

Stalni cilj Udruženja je zaštita prava novinara, jačanje njihovog ekonomskosocijalnog statusa i njihovo masovnije udruživanje, saopšteno je iz Udruženja novinara Republike Srpske.

Tagovi:

Ostale vijesti