• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISPRAVKA: Milorad Dodik nije najavio zajedničku vojnu vežbu Vojske Srbije i Republike Srpske

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Dodik nije najavio održavanje vojne vežbe Srbije i Republike Srpske, jer Republika Srpska, kao entitet, uopšte nema vojsku.

 ISPRAVKA: Milorad Dodik nije najavio zajedničku vojnu vežbu Vojske Srbije i Republike Srpske Izvor: Srna, Borislav Zdrinja

Na portalu mondo.ba 10.3.2021. objavljen je članak "Stefanović kod Dodika: Zajednička vojna vežba na Manjači Vojske Srbije i OS BiH", u kojoj je navedeno da je na tom sastanku razgovarano o saradnji Srbije i Republike Srpske na više planova. Pod tim "planovima" je navedena i izjava o zajedničkoj vojnoj vježbi, što je dezinformacija i ta vežba uopšte nije najavljena u razgovoru Dodika i Stefanovića, jer ona nije ni moguća.

Pregledom video-snimka sa tog događaja postaje jasno da ni Dodik, ni Stefanović nisu izjavili da "Srpska i Srbija" organizuju vojnu vežbu, nego da to čine Oružane snage BiH i Vojska Srbije. To je jedino i moguće, jer Republika Srpska nema sopstvenu vojsku na nivou entiteta. Stoga je prenesena vijest dezinformacija.

"Čim se stvore uslovi, a to zavisi i od pandemije, OS BiH i Vojska Srbije će održati vojnu vežbu. Mislim da će to biti prva vojna vježba," rekao je Dodik na tom skupu, očigledno misleći na Oružane snage Bosne i Hercegovine i Vojsku Srbije.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Okanite se vi više tih gluposti

MONDO REPORTAŽE