• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurguz: Štrajk boraca u parku - besmislen

Pantelija Ćurguz izjavio da je štrajk boraca iz Dervente pokušaj da se usložni priča koja nema smisla.

 Ćurguz: Štrajk boraca u parku - besmislen Izvor: MONDO

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Pantelija Ćurguz smatra da štrajk glađu četvorice ratnih vojnih invalida iz Dervente u parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci predstavlja "smišljenu harangu koja bi trebalo da posluži za ponovno usložnjavanje neke situacije i priče koja nema smisla".

Povodom trećeg dana protesta četvorice ratnih vojnih invalida iz Dervente, predvođenih Zoranom Kolundžijom, koji štrajkuju glađu nezadovoljni umanjenjem primanja boraca i ratnih vojnih invalida, Ćurguz je novinarima rekao da mu nije jasno zašto Kolundžija plasira takve priče, kada je vidljivo "da je riječ o amoralnoj ličnosti, bez obzira što je on demobilisani borac i ratni vojni invalid".

"Kolundžija je svjesno i namjerno slagao svoju maticu Srbiju i svoju svetinju RS koju još izgrađujemo i takvi ljudi nemaju moralno pravo da na takav način upućuju kritike politici i sistemu vlasti RS", smatra Ćurguz.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS juče je izrazilo žaljenje što Kolundžija, koji je godinama bio dupli korisnik invalidnina - i u RS i u Srbiji, što je protivzakonito i predstavlja zloupotrebu, manipuliše nekolicinom ratnih vojnih invalida.

Četvorica ratnih vojnih invalida iz Dervente, predvođeni Zoranom Kolundžijom danas treći dan štrajkuju glađu u parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci, izražavajući nezadovoljstvo revizijom boračkih prava kojom su, kako tvrde, znatno umanjena primanja istinskih boraca i ratnih vojnih invalida u Republici Srpskoj.

Nezadovoljni ratni vojni invalidi istakli su zastavu RS i transparente na kojima piše "Ne tražimo nevolju, nego naša prava" i "Spremni smo da umremo za svoja prava".

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE