• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iseljavanja Hrvata iz bezbjedonosnih razloga

Četvoročlana porodica Hrvata Nike Petrovića iselila se iz opštine Kakanj u Fojnicu iz bezbjednosnih razloga.

 Iseljavanja Hrvata iz bezbjedonosnih razloga Izvor: MONDO

Četvoročlana porodica Hrvata Nike Petrovića iselila se iz opštine Kakanj u Fojnicu iz bezbjednosnih razloga, o čemu je Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski u Sarajevu obavijestio kakanjski župnik Marijan Marijanović.

U dopisu kakanjskog župnika navodi se da je na Petrovića, u Osnovnoj školi "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju, u koju je otišao nakon tuče u kojoj je navodno 10. februara učestvovala njegova kćerka Kristina, nasrnuo nastavnik islamske vjeronauke.

Napad se desio pred direktorom škole i drugim svjedocima, što je direktor kasnije negirao, navodi se u dopisu koji prenosi Katolička novinska agencija.

Prema Petrovićevim tvrdnjama, tom prilikom je došlo do psovanja ustaške majke i prijetnji ubistvom. U školu je potom došla policija koja je napravila zapisnik, koji naknadno nije dat na uvid župniku Marijanoviću.

Kaknjski župnik u dopisu navodi da je tokom ratne 1993. godine Niko Petrović bio među brojnim zatočenim Hrvatima u Kaknju te da je tada pretrpio batine i stres, od čega i danas trpi posljedice.

Župnik Marijanović je upozori da su u župama Kakanj, Kraljeva Sutjeska i Vukanovići (opština Kakanj) kuće katolika meta provala i pljački, što, kako ističe, umjesto povratka, podstiče njihov dalji odlazak.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE