• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tegeltija: Pred Srpskom teška godina

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da je pred Srpskom teška godina, ali da će racionalnim ponašanjem svih budžet biti uspješno realizovan.

 Tegeltija: Pred Srpskom teška godina  Izvor: MONDO

Tegeltija je ocijenio realnim očekivanja da RS u 2011. godini ostvari stopu rasta Bruto društvenog proizvoda od 2,5 odsto.

Ministar finansija je rekao da je i sasvim realno očekivati da primjena novog zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju počne 1. jula.

"Namjera nam je da u prvom kvartalu ove godine utvrdimo nacrt novog zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju kako bismo kasnije došli do najboljeg rješenja koje će biti prihvatljivo za sve", rekao je Tegeltija za "Glas Srpske".

On je objasnio da će reforma u oblasti PIO biti izvršene s ciljem finansijske konsolidacije sistema kroz proširenje kruga osiguranika, penaliziranje prijevremenog penzionisanja, promjenu načina određivanja i usklađivanja penzija, te redefinisanje posebnih prava i uvođenje više reda i kontrole u oblast invalidskih i penzija ostvarenih po osnovu posebnih prava.

Tegeltija je rekao da će Vlada RS postići dogovor sa Svjetskom bankom o kreditu vrijednom oko 20 miliona dolara za izgradnju irigacionog sistema i zajmu sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju sistema za zaštitu od poplava

Komentarišući apelaciju na budžet RS koju je Ustavnom sudu BiH podnio Sulejman Tihić, Tegeltija je naveo da je RS ispoštovala raniji dogovor da budžeti budu usvajani u obimu iz prethodnih godina, te da je jasno da je sve što u ovom trenutku dolazi iz Sarajeva usmjereno u pravcu blokade institucija RS.

Kako je objasnio, budžetski okvir za ovu godinu je na nivou prošlogodišnjeg, što je posljedica obaveza koje proizilaze iz Zakona o fiskalnom savjetu BiH i aranžmana sa MMF-om.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE