• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinut pritvor Milanu Periću

Sud BiH usvojio je prijedlog odbrane i donio rješenje u predmetu Milan Perić i drugi, kojim se optuženom Periću ukida pritvor i određuju mjere zabrane.

 Ukinut pritvor Milanu Periću Izvor: MONDO

Iz Suda BiH saopšteno je da se te mjere odnose na zabranu napuštanja mjesta boravišta (kućni pritvor), zabranu putovanja uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak granice BiH.

Periću je zabranjeno i kontaktiranje ili uplitanje na bilo koji način sa licima koja su svjedoci optužbe, odnosno licima čija su imena navedena u optužnici Tužilaštva BiH, kao i sa svim eventualnim budućim svjedocima u ovom krivičnom predmetu.

Optuženom se zabranjuje i sastajanje sa saoptuženim i osumnjičenim, kao i zabrana približavanja svjedocima, saoptuženim i drugim osumnjičenim u razdaljini od 50 metara.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za time postoji potreba, a najkasnije do pravosnažnosti presude, dok će se kontrola opravdanosti vršiti svaka dva mjeseca.

U slučaju da optuženi prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, prema njemu se može odrediti mjera pritvora, navodi se u saopštenju.

Sud je u istom predmetu, u postupku opravdanosti izrečenih mjera zabrane prema optuženim Spasoju Doderu, Predragu Terziću i Aleksandru Cerovini, utvrdio da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opravdanost mjera.

Spasoje Doder optužen je za krivično djelo zločini protiv čovječnosti, a Milan Perić, Predrag Terzić i Aleksandar Cerovina za krivično djelo zločini protiv čovječnosti u vezi sa krivičnim djelom ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE