• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra protesti vojnika u Sarajevu

Ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu sutra će se okupiti oko 1.500 vojnika otpuštenih iz službe u Oružanim snagama BiH.

 Sutra protesti vojnika u Sarajevu Izvor: MONDO

Oni se okupljaju u znak nezadovoljstva što ministar finansija BiH Dragan Vrankić nije potpisao protokol o refundiranju novca za penzionisanje otpuštenih vojnika.

Otpušteni vojnici namjeravaju i da blokiraju ulaz u Sarajevo učesnicima Svjetskog vojnog prvenstva u skijanju, koje bi na olimpijskim planinama trebalo da bude održano od 21. do 26. februara, a najavljena je i mogućnost podnošenja tužbi protiv nadležnih.

Iz Ministarstva finansija i trezora BiH "Dnevnom avazu" je rečeno da nema zakonske osnove za potpisivanje protokola iz kojeg proizilaze obaveze koje nisu zasnovane u budžetu.

"Problem penzionisanja vojnika koji su to pravo stekli može biti riješen tako što bi protokoli o isplati novca morali biti potpisani s oba entiteta", navodi se u odgovoru Ministarstva finansija.

U Ministarstvu finansija i trezora BiH tvrde da je Ministarstvo odbrane bilo obavezno da u okviru svog budžetskog zahtjeva za 2011. godinu planira novac za provođenje dopuna Zakona o službi u OS, dodajući da je ovakva intervencija još moguća na sjednici Savjeta ministara kada bude utvrđivan nacrt budžeta za ovu godinu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE