• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RVI iz Dervente prekinuli štrajk

Četiri ratna vojna invalida iz Dervente, koje predvodi Zoran Kolundžija, prekinula su danas sedmodnevni štrajk glađu.

 RVI iz Dervente prekinuli štrajk Izvor: MONDO

Štrajk je prekinut nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom na kom je postignut odgovarajući napredak u pogledu mogućnosti rješavanja njihovih zahtjeva.

"Odlučili smo da prekinemo štrajk glađu, jer se dovodi u opasnost život jednog od mojih kolega, kome je zdravlje dodatno ugroženo pošto je ranije već imao dva infarkta", rekao je Kolundžija novinarima nakon sastanka kod predsjednika RS.

Kolundžija je istakao da oni neće odustati od svojih stavova i principa, te potpisivanja peticije za smjenu kompletnog rukovodstva Boračke organizacije RS i reviziju njenog poslovanja od dana osnivanja do danas.

"U narednih mjesec i po dana, ukoliko se razgovorom sa predsjednikom RS, ne dođe do nekih promjena na koje on može uticati, a to je pitanje revizija bespravno stečenih i nezakonitih boračkih prava i ljekarskih komisija koje su to omogućile, mi ćemo nastaviti štrajk glađu", naveo je Kolundžija.

Kolundžija je rekao da je danas trebalo da ih posjete i njihove probleme rješavaju predstavnici Boračke organizacije RS i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić, a ne predsjednik Dodik.

Dodik je jutros u Palati Republike primio četvoricu ratnih vojnih invalida iz Dervente, a prethodno ih je posjetio u Parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci gdje su sedam dana neprekidno štrajkovali glađu.

Četiri ratna vojna invalida iz Dervente juče su pokrenuli potpisivanje peticije za smjenu kompletnog rukovodstva Boračke organizacije RS i reviziju njenog poslovanja od dana osnivanja do danas.

Oni traže obustavu kompletne revizije boračkih prava u RS, povećanje invalidnina i isplatu boračkog dodatka svim borcima, ukidanje bespravno stečenih invalidskih penzija i krivično gonjenje ljekarskih komisija koje su ta prava omogućile. Traže i smjenu pomoćnika ministra za boračka prava Duška Milunovića i hitan sastanak sa ministrom rada i boračko-invalidske zaštite RS Petrom Đokićem o problemima koji ih tište.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE