• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Josipoviću uručena nagrada u Sarajevu

Hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću u Sarajevu je uručena nagrada "Sloboda" za 2010. godinu koju mu je dodijelio Međunarodni centar za mir (IPC).

 Josipoviću uručena nagrada u Sarajevu Izvor: MONDO

Nagrada se dodjeljuje za poseban doprinos razvoju humanizma, ljudskih prava i sloboda, odnosno sprovođenju politike pomirenja i regionalne saradnje.

Kako danas izvještavaju hrvatski mediji, nagradu mu je na jučerašnjoj svečanosti u Zemaljskom muzeju BiH uručio direktor Internacionalnog festivala "Sarajevska zima" i predsjednik IPC-a Ibrahim Spahić, u prisustvu velikog broja ličnosti iz javnog, kulturnog i političkog života BiH.

"Postoji još previše straha, zatvorenosti, nepovjerenja i teških sjećanja. Nama svima treba da ponovo počnemo vjerovati jedni drugima, da se oslobodimo straha i predrasuda i da ne dopustimo da nam memorija ukrade budućnost", rekao je Josipović poslije prijema nagrade, citiraju hrvatski mediji.

"Dobra politika nije moguća bez slobode, bez hrabrosti i potrebe da se stvaraju nove, čistije vrijednosti", rekao je Josipović i naglasio da "prošlost ne možemo promijeniti, ali je možemo razumjeti".

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE