• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić:Prioritetni cilj očuvanje Srpske

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić ponudio je čvršću saradnju Boračkoj organizaciji Republike Srpske.

 Džombić:Prioritetni cilj očuvanje Srpske Izvor: MONDO

Džombić je rekao da je Vlada spremna da nastavi dobre partnerske odnose sa BORS-om radi poboljšanja statusa boračke populacije, ali da se među borcima moraju prepoznati i oni kojima je pomoć najpotrebnija, naglasivši da će RS poštovati svačiji doprinos u njenom stvaranju.

On je istakao da je zajednički cilj svih u RS da se u ovom teškom vremenu odbrani i sačuva RS za koju su se svi borci svim srcem borili.

"Očekujem i nudim još čvršću saradnju sa Boračkom organizacijom RS sa zajedničkim i prioritetnim ciljem - očuvanja RS kao najveće tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata RS", rekao je Džombić na svečanoj akademiji u Banskom dvoru u Banjaluci povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata RS.

Premijer Srpske je podsjetio na tradicionalnu dobru saradnju i partnerski odnos Vlade i nevladinih organizacija proisteklih iz otadžbinskog rata, posebno sa BORS-om sa kojim provodi brojne projekte od velikog značaja za boračku populaciju.

Džombić je napomenuo da se prema Programu Vlade RS, u partnerstvu sa BORS-om, vrši stambeno zbrinjavanje više od 5 500 porodica poginulih boraca i invalida od prve do četvrte kategorije.

Podsjetivši da je 2008. godine Vlada uvela borački dodatak, omogućila kreditne linije IRB-a, premijer Džombić je dodao da je u poslednjih pet godina Vlada nedvosmisleno pokazala da brine o borcima i njihovim porodicama.

U postojećim okolnostima ekonomske i finansijske krize, kaže Džombić, Vlada je učinila maksimalne napore na očuvanju finansijske i socijalne stabilnosti RS.

Svečanoj akademiji prisustvovali su predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general Miladin Milojčić, predstavnici Trećeg RS puka OS BiH, penzionisani generali i oficiri VRS, te predstavnici i članovi BORS-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE