• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski veterani kritikuju Hadžiomerovića

U magazinu "60 minuta" iznesen niz falsifikata o Tuđmanu, Hrvatskoj zajednici "Herceg - Bosna" i HVO-u, ocijenili hrvatski ratni veterani.

 Hrvatski veterani kritikuju Hadžiomerovića Izvor: MONDO

Koordinacija udruženja proizašlih iz proteklog rata Hrvatske zajednice "Herceg - Bosne" ocijenila je da je u najnovijem političkom magazinu "60 minuta" na Federalnoj televiziji iznesen niz istorijskih falsifikata o zločinačkoj organizaciji režima nekadašnjeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i vođstva Hrvatske zajednice "Herceg - Bosne" i HVO u BiH.

"Očigledno da Bakir Hadžiomerović i njegov šef Zlatko Lagumdžija ne vide nove procese koji se događaju u svijetu gdje se svrgavaju dugogodišnji diktatori, njihovi režimi a i njihovi novinari i politički magazini. Vrijeme istine je pred nama i pokazaće ko je bio stvarna zločinačka organizacija, a ko žrtva", navodi se u saopštenju Koordinacije.

Koordinacija ističe da su tvorci ideje o Tuđmanovoj zločinačkoj organizaciji danas glavni osumnjičeni za zločine komunističkog režima počinjene nakon Drugog svjetskog rata.

U saopštenju se navodi su se od 1990. godine, kada su narodi bivše Jugoslavije odlučili da sruše komunistički režim i uvedu demokratiju, svi bivši jugoslovensko-udbaški elementi iz BiH i Hrvatske udružili s ciljem da pronađu nove fašiste da bi mogli obnoviti antifašistički pokret koji bi trebalo da spriječi istraživanje komunističkih zločina koji su se događali od 1945. do danas.

"Za nas branioce HVO davanje izjava u političkom magazinu `60 minuta` o procesu koji se vodi protiv čelnika Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i HVO-a sada kada je proces završen smatramo naojobičnijim idiotlukom", navodi se u saopštenju i dodaje da bi učesnike emisije tužilaštvo zvalo za svjedoke optužbe da su imali nešto konkretno reći o ovim ratnim događajima.

Iz Koordinacije navode da ih "nimalo ne čudi što je Hadžiomerović sa strahom u očima u emisiji pitao zašto ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislav Karamarko danas otvara istrage protiv počinilaca zločina komunističkog režima".

"Najizražajniji nosioci jednoumlja u to vrijeme su bili režimski novinari koji su bili pod patronatom Komunističke partije. Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i Bošnjački institut su, u maniru svojih prethodnika, obnovili taj sistem na Federalnoj televiziji i izazvali opšte zgražavanje u demokratskom dijelu međunarodne zajednice, BiH, Hrvatske i među uglednim novinarima", navodi se u saopštenju.

Politički magazin Federalne televizije "60 minuta" sinoć je objavio prilog o Hrvatskoj zajednici "Herceg - Bosna", u kojem su nekadašnji, ali i aktuelni predstavnici hrvatskog naroda u BiH okarakerizovani kao kriminalci i zločinci.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE