• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki heliodrom niko ne koristi!

Banjalučki heliodrom, za čiju gradnju je prije godinu i po dana iz budžeta grada uloženo oko 300.000 KM, još nijednom nije upotrebljen!

 Banjalučki heliodrom niko ne koristi! Izvor: MONDO

Novac građana i dalje propada jer uprava grada i rukovodstvo Aerodroma RS ne mogu da se usaglase ko će preuzeti brigu i upravljati ovim značajnim infrastrukturnim objektom, piše "Euro Blic".

Nadležni, čak, ne znaju ni kada će moći da ga koriste hitna medicinska pomoć, spasilačka služba i civilna zaštita, zbog kojih je, navodno i sagrađen.

Dogovor da heliodrom ispred Kliničkog centra na Paprikovcu bude predan na upravljanje "Aerodromima RS" postignut je prošle godine, tokom sastanka rukovodstva grada Banjaluka sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza RS i Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH.

Međutim, od tada ništa nije pokrenuto sa "mrtve tačke", jer je sastanak organizovan bez učešća rukovodstva "Aerodroma RS". Umjesto toga, oni su samo pismeno obaviješteni da treba da preuzmu heliodrom.

"Bio sam iznenađen da bez našeg prisustva pregovaraju u ime 'Aerodroma RS'. Nakon toga uslijedio je poziv za razgovor sa gradonačelnikom Dragoljubom Davidovićem, ali je prošao bez konkretnih dogovora. Tada sam insistirao da dobijem odgovor o načinu upravljanja, odnosno da li je plan da heliodrom dodjele na upravljanje ili korišćenje. Međutim, još čekamo odgovor.

Bilo bi nesmotreno ovakav objekat preuzeti 'na slijepo' jer nas u upravi grada nisu upoznali sa dokumentacijom, vlasničkom strukturom, ali i planom daljeg održavanja", ističe za "Euro Blic" direktor Aerodroma RS Zoran Okulj.

U odjeljenju za stambeno.komunalne poslove i poslove saobraćaja uprave grada "Euro Blicu" je rečeno da namjeravaju da upute službeni dopis Ministarstvu saobraćaja i veza, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS u vezi sa načinom korištenja heliodroma i da se nadaju da će problem uskoro biti riješen.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE