• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otpušteni vojnici pištaljkama tražili prava

Više stotina vojnika otpuštenih iz službe u Oružanim snagama BiH okupilo se ispred zgrade Parlamentarne skupštine u Sarajevu.

 Otpušteni vojnici pištaljkama tražili prava Izvor: MONDO

Okupljeni su iskazali nezadovoljstvo što ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić nije potpisao Protokol o refundiranju novca za njihovo penzionisanje, prenosi portal Sarajevo-x.com.

Otpušteni vojnici iz oba bh. entiteta najavljuju mogućnost blokiranja ulaza u Sarajevo učesnicima Svjetskog vojnog prvenstva u skijanju, koje bi trebalo biti održano od 21. do 26. februara, a najavljena je i mogućnost podnošenja tužbi protiv nadležnih ukoliko se uskoro ne riješi njihov problem.

Otpušteni vojnici očekuju danas sastanak sa zamjenikom ministra finansija i trezora BiH Fuadom Kasumovićem, a kako ističu, od ishoda sastanka zavisiće da li će nastaviti proteste.

Iz Ministarstva finasija trezora BiH ranije je saopćeno da u tom ministarstvu postoji raspoloženje da se u zakonskim okvirima pomogne u rješavanju problema pripadnika Oružanih snaga BiH koji su stekli pravo na penziju, ali da je za to potrebno vrijeme i strpljenje. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE