• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zečević uskoro u Hagu

Prebacivanje vještaka Berka Zečevića u Haški tribunal, ipak, će uslijediti sutra, kao što je bilo i planirano, pošto je pronađen njegov pasoš.

 Zečević uskoro u Hagu Izvor: MONDO

Njegov advokat Duško Tomić je ranije rekao da bi Zečevićevo izručenje moglo biti odgođeno, jer nema pasoš, dok su u Ambasadi BiH u Holandiji rekli da za ovakav proces nije ni potrebna putna isprava, prenio je Birn.

U Sudu BiH i Sipi nisu mogli da potvrde informaciju o sutrašnjem izručenju, uz obrazloženje da je riječ o povjerljivoj proceduri.

Haški sud izdao je naredbu za krivično gonjenje Zečevića zbog odbijanja da svjedoči na suđenju nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Zečević je profesor Mašinskog fakulteta u Sarajevu i balistički vještak. Prije rata u BiH radio je u Centru za istraživanje i razvoj fabrike "Pretis", koja se bavila proizvodnjom artiljerijske i raketne municije i avionskih bombi.

On je u Hagu, kao ekspert Tužilaštva, svjedočio na suđenjima Slobodanu Miloševiću i generalima Dragomiru Miloševiću i Stanislavu Galiću i, kao svjedok o činjenicama, na suđenju Momčilu Krajišniku.

Zečevića je u petak, 11. februara u njegovom stanu u Sarajevu uhapsila Sudska policija Suda BiH, po nalogu Haškog tribunala. Sud BiH je Zečeviću odredio pritvor do izručenja Tribunalu.

Berko Zečević prisustvovao je 5. februara na skupu povodom obilježavanja godišnjice staradnja na Markalama. On je tada rekao da o Markalama "ima više istina i da se za istinu treba boriti, jer ona ne dolazi sama".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE