• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Prenj 5": Osam uhapšenih

SIPA je uhapsila osam osoba nastavljajući aktivnosti na otkrivanju krivičnih djela organizovanog kriminala i prometa droga.

 Akcija "Prenj 5": Osam uhapšenih Izvor: MONDO

U današnjoj akciji kodnog naziva "Prenj 5" Sipe, Granične policije BiH, ministarstava unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog, Zapadno-hercegovačkog i Livanjskog kantona uhapšene su osobe  A. Š, I. Č, T. T, R. H, D. V, A. S, J. P, te M. P. (22), navodi se u saopštenju Sipe.

Na lokalitetu Livna pretresena su četiri objekta, koja su u vlasništvu uhapšenih ili koje su koristili, u Međugorju dvije lokacije, u Mostaru i Ljubuškom po jedna lokacija u tom prilikom pronađene su i privremeno oduzete, dvije puške, dva pištolja, municija različitog kalibra, 23 mobilna telefona, 35 SIM kartica, jedan računar i bejzbol palica.

Tokom pretresa pronađena je i novčanica u apoenu od 50 KM za koju postoji sumnja da je falsifikat.

Uhapšeni će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizovani kriminal u vezi sa prometom droga, nakon izvršene krim-tehničke obrade, biti predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Današnja akcija kodnog naziva "Prenj 5" nastavak je aktivnosti koje su započele u maju 2010. godine pod nazivom "Prenj", a potom i "Prenj 2", "Prenj 3", i "Prenj 4", tokom kojih su uhapšene ukupno 43 osobe protiv kojih su nadležnom Tužilaštvu podnijeti izvještaji o počinjenim krivičnim djelima.

Pripadnici Sipe nastaviće sa sličnim akcijama koje imaju cilj sprečavanje, otkrivanje i istragu protiv organizovanog kriminala i trgovine opojnim sredstvima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE