• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milioni maraka za agencije i direkcije

U budžetu RS za 2011. godinu predviđeni su milioni za različite agencije i direkcije, od kojih neke čak nemaju ni registrovan broj telefona.

 Milioni maraka za agencije i direkcije Izvor: MONDO

Tako na primjer Agencija za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi budžetom je dobila 704.000 KM, od čega 608.000 otpada na plate, a informaciju o tome na šta troše novac nije se mogla dobiti, jer "Telekom Srpske" nema registrovanu tu agenciju,pišu Nezavisne Novine.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Srpske Vladimir Usorac rekao je da im predstavnici iz regionalnih kancelarija drže zimska predavanja o poljoprivredi, mada bi bilo daleko korisnije da dođu na njive i da pruže konkretne savjete kao što je to svuda u svijetu.

Republički hidrometeorološki zavod dobio je 1,1 milion KM, a oko milion je namijenjen za plate.

Zoran Božović, direktor Zavoda, kaže da im sredstva koja dobiju jedva pokriju troškove plata za 63 radnika, a da za kupovinu opreme, vozila i slično Zavod nema nijednog jedinog feninga.

Agencija za šume od 6,3 miliona KM čak će šest izdvojiti za stavku "subvencije nefinansijskim subjektima u oblasti šumarstva", a "Nezavisne" ipak nisu uspjele da saznaju na šta se konkretno ova stavka odnosi.

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić izjavio je da Vlada ulaže maksimalne napore da napravi što je moguće veće uštede na svim stavkama.

"U protekle dvije godine napravili smo velike uštede i prilično su iscrpljene mogućnosti za nove uštede. Zadatak je Ministarstva finansija i resora koji radi budžet da izanaliziraju stanje i ako bude bilo mogućnosti za uštedama tokom ove godine, sigurno će to napraviti", rekao je Džombić.

Glavni revizor RS Boško Čeko kaže da nisu upoznati sa ovim budžetskim stavkama, ali da će to ispitati kada budu obavljali reviziju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE