• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako se prkrši Ustav ide Herceg Bosna

Dva HDZ-a u prijete primjenom najradikalnijih mjera političkog protesta, uključujući i proglašenje trećeg entiteta, odnosno Hrvatske republike Herceg Bosne.

 Ako se prkrši Ustav ide Herceg Bosna Izvor: MONDO

Ako stranke okupljene oko SDP-a prekrše Ustav Federacije BiH /FBiH/ i ilegalno sazovu sjednicu Doma naroda federalnog Parlementa, dva HDZ-a u kantonima i opštinama sa hrvatskom većinom, primijeniće najradikalnije mjere političkog protesta, uključujući i proglašenje trećeg entiteta, odnosno Hrvatske republike Herceg Bosne - piše današnji "Pres".

Visoki funkcioner HDZ-a BiH Ivo Miro Jović rekao je za ovaj list da "Lagumdžiju i društvo" treba podsjetiti da je FBiH nastala Vašingtonskim sporazumom, odnosno udruživanje RBiH i HR Herceg-Bosne.

"Ako neko želi da prekrši taj sporazum i Ustav FBiH, pa formira institucije vlasti bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, nema druge nego da se vratimo na stanje prije Vašingtosnog sporazuma", naveo je Jović.

Portparol HDZ 1990 Veso Vegar najavio je da u kantonima i opštinama sa hrvatskom većinom nemaju namjeru da priznaju bilo kakve odluke koje bi se donosile u krnjem sastavu Doma naroda federalnog Parlementa, niti u ostalim institucijama tog entiteta koje bi bile formirane bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE