• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodica Andrije Lakića pomaže bolesnu djecu

Porodica pokojnog dječaka Andrije Lakića koji je bolovao od tumora jetre doniraće novac od humanitarne akcije teško bolesnoj djeci.

 Porodica Andrije Lakića pomaže bolesnu djecu Izvor: MONDO

"Nažalost, nismo bili u prilici da prikupljeni novac u potpunosti upotrijebimo za liječenje našeg Andrije. Iskreno se nadamo da će isti pomoći i doprinijeti ozdravljenju djece, kojoj ćemo ga od srca proslijediti. Iznos od 156.954,21 KM doniraćemo teško bolesnoj djeci (MTEL-ov humanitarni broj 1412 - 92.980,21 KM, preostalih 63.974,00 KM iz dvomjesečne akcije), a spisak djece uskoro ćemo objaviti na Andrijinoj web stranici www.andrijalakic.com", saopštila je porodica.

Dvoipogodišnji Andrija Lakić sahranjen je 4. februara na mjesnom groblju u Trnu pored Banjaluke u prisustvu brojne rodbine i prijatelja. Andrija je preminuo u Londonu poslije višemjesečne borbe sa malignim karcinomom jetre.
Andriji je dijagnostifikovan tumor u junu prošle godine, poslije čega je je pokrenuta velika humanitarna akcija kako bi se prikupila sredstva. I pored velike angažovanosti njegovih najbližih, prijatelja i svih onih koji su se ujedinili kako bi se zajedničkim snagama izborili za ozdravljenje, Andrija je izgubio bitku.

"Ljekari  centra za Andriju su planirali novu citostatsku terapiju, nakon koje bi uslijedila operacija pluća i jetre. Tih dana naš veliki borac je bio boljeg opšteg stanja i raspoloženja, a mi se nadali i vjerovali da će se kući vratiti zdrav. Nažalost, na opšte iznenađenje nas i ljekara, dan prije postavljanja centralnog venskog katetera, preko kojeg se plasira terapija, Andrija je doživio izliv krvi u mozak. Mi smo ostali nijemi, a ljekari bez mogućnosti da nastave planirano liječenje. Predviđali su da takvo stanje može trajati od deset minuta do jednog dana, ali je junačko srce našeg anđela kucalo narednih pet dana. Tih dana smo ga ljubili, mazili i pazili, a snagu dobijali čitajući molitve. Otišao je tiho... ", navodi porodica. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE