• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JKP “Javor” pred kolapsom

Neplaćanje računa za utrošenu vodu i komunalne usluge prijeti finansijskom kolapsu Javnog komunalnog preduzeća "Javor" u Han Pijesku.

 JKP “Javor” pred kolapsom  Izvor: MONDO

Dug stanovništva i privrednih subjekata za vodu i komunalije ovom preduzeću samo u prošloj godini premašio je 100.000 KM.

Rukovodilac održavanja vodo-sistema opštine Han Pijesak Gojko Trampić naveo je da je stari dug ovog preduzeća prema Elektro-Bijeljini premašio pola miliona KM, a da se nova dugovanja gomilaju, a građani pronalaze bezbroj razloga za neplaćanje vode.

"Obavezan rad pumpi dnevno je 22 radna sata. To je vrijeme potrebno za uredno snabdijevanje cijele opštine Han Pijesak. Za rad pumpi naravno potrebna je i električna energija. MjeseČni račun za utrošenu električnu energiju je 10.000 KM. U ovim okolnostima i sa naplativošću manjom od 30 odsto možemo obezbijediti samo dva radna sata pumpi,
što znači potpuni kolaps za manje od mjesec dana", rekao je Trampić.

On je upozorio da bi cijeli Han Pijesak uskoro mogao ostati bez vode.

Trampić je naveo da je ovo preduzeće zahvaljujuči sredstvima opštine popravilo hlorinator i da Han Pijesak sada ima ispravnu vodu za piće sa izvorišta "Kraljeva gora", te da su argumenti građana da je voda mutna, često neispravna za piće, ustvari opravdanje vlastite neodgovornosti.

"Mi smo preduzeće koje isporučuje robu, u ovom slučaju vodu i vrši ostale komunalne usluge. Svugdje u svijetu se to plaća. Za svaku našu aktivnost na vodovodnoj mreži ili izvorištima mi moramo tražiti sredstva od opštine. Gdje je onda opravdanost našeg postojanja i gubitaka koje pravimo pružajući besplatne usluge", kaže Trampić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE