• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Želimo da vlast bude formirana na nivou BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je RS spremna za formiranje vlasti na nivou BiH, ali bez nanošenja bilo kakve štete Srpskoj.

 Dodik: Želimo da vlast bude formirana na nivou BiH Izvor: MONDO

"Želimo da vlast bude formirana na nivou BiH i o tom pitanju nemamo nikakvih emocija prema političarima iz Sarajeva", rekao je Dodik novinarima u Palati predsjednika u Banjaluci nakon sastanka sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem i ministrima, dodajući da je RS učinila sve za formiranje vlasti na nivou BiH.

On je istakao da je stav RS o formiranju vlasti na nivou BiH poznat i da podrazumijeva legitimitet Dejtonskog sporazuma, a ne mišljenja političara iz Sarajeva.

Dodik kaže da institucije RS neće ni trenutka oklijevati da zaštite Srpsku. "Našim stavom ne želimo nikoga da povrijedimo, a pojedincima iz Sarajeva koji kažu da im je važna BiH, poručujem da je meni važna RS, jer je to moje legitimno pravo stečeno Dejtonskim sporazumom", naglasio je predsjednik RS.

On je istakao da očuvanje BiH znači poštivanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje Srba i Hrvata, koji su ravnopravni i koji imaju svoja prava.

"SDP ne može dobiti mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministra inostranih poslova, a razlog neformiranja vlasti je u Federaciji, a ne u RS", poručio je Dodik.

Na pitanje novinara da li bi potpisao peticiju koju su danas na Trgu Krajine u Banjaluci nudili predstavnici nevladinih organizacija Hrvata iz BiH pod nazivom "Stop majorizaciji Hrvata u BiH", Dodik je rekao da bi to učinio ako mu je donesu.

Komentarišući tvrdnje nekih medija da često boravi u zgradi Vlade, Dodik je rekao da je on lider SNSD-a i predsjednik RS da je logično da se interesuje o radu Vlade, ali da "neće vladati".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE