• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelegalna gradnja u centru Banjaluke

Poslovni objekat u centru Banjaluke u Jevrejskoj ulici, čiji je investitor firma "Bau-komerc", izgrađen je mimo Regulacionog plana.

 Nelegalna gradnja u centru Banjaluke Izvor: MONDO

Poslovni objekat u centru Banjaluke u Jevrejskoj ulici, čiji je investitor firma "Bau-komerc", izgrađen je mimo Regulacionog plana, ali i rješenja Odjeljenja za prostorno uređenje Administrativne službe grada Banjaluka.

Iako već ozidani objekat, koji "Bau-komerc" gradi za jednu banku, ima veću spratnost i kvadraturu nego što je predviđeno Regulacionim planom i rješenjem, Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banjaluka na to ne reaguje, piše "Glas Srpske".

Prema Regulacionom planu grada Banjaluka na ovom mjestu predviđen je objekat koji se sastoji iz dva dijela. Regulacionim planom prvi dio objekta ima prizemlje, jedan sprat i potkrovlje, a drugi dio objekta, po planu, treba da ima prizemlje plus dva sprata.

"Bau-komerc" odstupio je od Regulacionog plana i napravio po dva sprata više na oba dijela objekta, plus podrume.

Regulacionog plana grada, koji ima snagu zakona, nije se držala ni Administrativna služba grada Banjaluka i ta je služba izdala rješenje kojim je "Bau-komercu" odobrila gradnju objekta iz dva dijela od kojih prvi dio ima podrum, prizemlje, dva sprata i povučenu etažu, dok drugi dio ima podrum, prizemlje i tri sprata.

Rješenje Administrativne službe grada od 3. juna 2010. godine potpisala je načelnik Verica Kunić i ono je u posjedu ovog lista

Objekat koji je ozidan ne odgovara ni Regulacionom planu, niti rješenju gradske uprave. Tako prvi dio ozidanog objekta ima podrum, prizemlje plus četiri sprata i ne postoji povučena etaža, a drugi dio objekta ima podrum, prizemlje i tri sprata.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE