• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fond PIO: Komisija bez dogovora

Članovi komisije koja ima zadatak da ispita zakonitost povećanja penzija rodbini direktora Fonda PIO RS Zorana Mastila još nisu postigli dogovor.

 Fond PIO: Komisija bez dogovora Izvor: MONDO

Zamjenik ministra rada i socijalne zaštite RS Milena Majstorović i bivši direktor banjalučke filijale Fonda PIO Nebojša Glamočak tvrdili su juče da su penzije Mastilovom ocu i stričevima dodijeljene nezakonito, dok je treći član komisije, zamjenik i pomoćnik direktora Fonda PIO RS Brano Simanić tvrdio da su one zakonski utemeljene - saznaje "Glas Srpske" .

Komisiju koja treba da ispita zakonsku osnovanost povećanja penzija Matsilovim srodnicima formiralo je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Zahvaljujući Simanićevoj inicijativi, Mastilovi otac i stričevi su jedina tri čovjeka u Republici Srpskoj kojima je, iako su u invalidskoj penziji od osamdesetih godina prošlog vijeka, ponovo utvrđivan invaliditet. Ustanovljeno je da su invalidi postali u proteklom ratu, na osnovu čega im je povećana penzija

Vršilac dužnosti direktora Filijale Fonda PIO u Istočnom Sarajevu Bosiljka Borovčanin i Zoran Mastilo prijavljeni su Centru javne bezbjednosti zbog izdavanja tri rješenja o povećanju penzija Mastilovim srodnicima. Borovčaninova je optužena da je zloupotrijebila položaj i prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, a Mastilo da je to znao i prikrivao. Iduće sedmice biće poznato da li će CJB Istočno Sarajevo protiv njih pokrenuti krivični postupak.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić još prije 20-ak dana najavio je da će Borovčaninova zbog brojnih nepravilnosti biti smijenjena.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE