• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupi “Golfovi” za sarajevsku policiju

MUP Kantona Sarajevo nabavio je na tenderu sa sumnjivim kriterijumom 90 ''golfova'' šeste generacije po cijeni desetak hiljada KM skupljoj od konkurentnih vozila iste klase.

 Skupi “Golfovi” za sarajevsku policiju Izvor: MONDO

Time su građani Sarajeva oštećeni za najmanje milion maraka koje su se mogle uštedjeti poštenom nabavkom drugih jednako kvalitetnih vozila, piše sarajevski magazin ''Slobodna Bosna''.

Pojedinačna cijena kupljenih "golfova" iznosi 31.377 KM, a automobili su, prema pisanju lista, nabavljeni na tenderu sa iskopiranim karakteristikama najskupljeg automobila u ovoj klasi.

Zastupnici ostalih automobilskih marki za BiH rekli su da su odustali od učestvovanja na tenderima za nabavku policijskih vozila, jer su skrojeni tako da na njemu pobijedi ''Folksvagen''.

''Važno je da se trenutno najneuspješnija policija u BiH na uviđaje svakodnevnih pucnjava dovezi u najskupljim automobilima. Da li njihov rad zaslužuje nagradu u vidu skupih `golfova`, najbolje znaju građani Sarajeva koji se posljednjih mjeseci ni u vlastitim domovima ne osjećaju sigurno", zaključuje ''Slobodna Bosna''.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE