• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Upoznaću Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH

Autor Dragana Božić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će sutra upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH i sa tim da Republika Srpska ne vjeruje u slatkorječive, lažne dobre namjere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka.

 Srn2021-9-30_1824723_1 Izvor: Bernard Milošević/SRNA

Dodik je rekao da u Sarajevu uvijek pokušavaju da "donesu neku odluku da smire Republiku Srpsku, a poslije toga po pravilu slijedi još gora odluka".

On je naveo da je i ovaj sastanak sa Vučićem kontinuitet ranijih sastanaka, da razgovaraju o situaciji i dogovaraju se o mogućim reakcijama "koje su uvijek vezane za naša prava".

Dodik kaže da razumije šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u cjelosti, ali očekuje razumijevanje koje mora da postoji.

Mnogi koji odlučuju o BiH, kaže, samo površno gledaju pravo, ustav i međunarodne akte i sa pozicije politike sile pokušavaju da kreiraju odnose.

"Mi moramo to da zaustavimo jer nakon godinu ništa od Republike Srpske neće biti. Ja sam čovjek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bi se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, "tetoši" neke Srbe ovdje, podvaljuje i pokušava da nam nametne rješenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je potpuno vidljiv ujedinjeni politički blok Bošnjaka, što nije slučaj sa predstavnicima Srba.

Rekao je je kako je gledao profesora Kazaza "sa nekog fakulteta u Sarajevu" koji je rekao da će sve zavisiti od opozicije u Republici Srpskoj.

"Danas nažalost imamo opoziciju na strani političkog Sarajeva, ali ne mogu da satru Dodika", rekao je Dodik i podsjetio da u Srpskoj postoji većina koja odlučuje, mada on, kako je istakao, ne bježi od odgovornosti.

Dodik smatra da treba ići da parlament donese odluke da se odbrane prava Srpske, ali je ponovio da to nije nikakva revolucija, već samo da će biti donesena odluka o povlačenju saglasnost sa Zakona o vojsci, jer Srpska ne želi vojsku koju će oni sutra upotrijebiti protiv srpskog naroda.

On je dodao da Srpska neće dati legitimitet ni VSTS-u ni indirektnim porezima gdje svaki put potražuje svoje.

Ponovio je da ne postoji visoki predstavnik jer ga nije imenovao Savjet bezbjednosti, te dodao da on može donijeti koju god hoće odluku, ali to neće važiti u Republici Srpskoj, odnosno neće ga objaviti Službeni glasnik niti će ga prihvatiti institucije.

Dodik je rekao da je danas slušao nekadašnjeg visokog funkcionera PDP-a u Trebinju Slavka Vučurevića koji je iznio teške optužbe na račun dosadašnjih stranačkih kolega.

Dodik je istakao kako ne može da vjeruje da su svi britanski špijuni, da je PDP agentura Britanije, da uzimaju novac, što govori njihov čovjek.

"Nija valjda da i Vučurević laže, sa mnom se nije sastao, sa mnom su se sastali neki drugi iz PDP", rekao je Dodik i dodao da su na veoma glup način sve to povezali sa SNSD-om.

Dodik je podsjetio da ga je Vučurević dok je bio u mandatu veoma često napadao, a sad kaže "da su oni lopovi". 

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xv

@Zole Mozda bi ti bilo bolje kod Bakira?

Zole

Teško nama s tobom

MONDO REPORTAŽE