• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za bolju zaštitu građana: Prijedlog zakona za širenje nadležnosti Vlade i Republičkog štaba

Autor Dragana Božić

Prijedlogom zakona o dopunama Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, po hitnom postupku, proširuju se nadležnost Vlade i Republičkog štaba za vanredne situcije, a sve s ciljem povećanja bezbjednosti i zaštite zdravlja građana.

 Za bolju zaštitu građana: Prijedlog zakona za širenje nadležnosti Vlade i Republičkog štaba Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Predstavnik Republičke uprave civilne zaštite Predrag Slijepčević je naveo da je predložena dopuna člana 18 Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama tako da Vlada Republike Srpske aktima iz svoje nadležnosti uredi način izvršavanja mjera za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama koje su utvrđene ovim i drugim zakonima.

Predložena je dopuna člana 47 predmetnog zakona u smislu utvrđivanja nadležnosti Republičkog štaba za vanredne situacije za predlaganje mjera za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama.

Dopuna je predložena uzimajući u obzir vanrednu situaciju koja je na snazi, kao i obavezu Republike Srpske da u skladu sa Ustavom i relevantnim zakonskim propisima preduzme određene mjere radi zaštite i spasavanja života i zdravlja građana.

"Predloženim zakonom omogućava se da Vlada može na brz i efikasan način djelovati kad je to potrebno s ciljem zaštite građana", rekao je Slijepčević obrazlažući predloženo zakonsko rješenje. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pojašnjenje

To znači sa Vlada ili tzv. Krizni štab mogu da suspenduju Ustav Republike Srpske i sprovode politiku kako im se dojavi da treba/mora. To znači, lišavanja slobode, ograničavanja slobode kretanja, naplata kazni, zastrašivanje i slično. Dakle, sprovodjenje Novog normalnog

MONDO REPORTAŽE