• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanić: Kadrovi SNSD "Šumama RS" nanijeli štetu od tri milijarde KM

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Kadrovi SNSD bespoštedno uništavaju preduzeće „Šume Republike Srpske“ i u poslednjih 15 godina su nanošenjem štete i pljačkom napravili štetu ovom preduzeću u vrijednosti od tri milijarde KM, izjavio je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u NSRS.

 Miladin Stanić o kriminalu u Šumama RS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Stanić kaže da su "Šume Srpske", umjesto da budu vlasništvo naroda Srpske, postale vlasništvo pojedinaca iz SNSD-a.

"U sjenci dešavanja u Sarajevu i oko Sarajeva imamo situaciju u kojoj se nastavlja nemjerljiva pljačka resursa Republike Srpske. Mi iz SDS ne priznajemo odluku Suda BiH kojom se kaže da su šume u RS u vlasništvu BiH. To nikada neće biti i one treba da budu vlasništvo naroda, a nikako pojedinaca iz SNSD", istakao je Stanić.

Najbolji pokazatelj koliki je obim pljačke u "Šumama RS", prema Stanićevim riječima je, analiza koju je napravio jedan od ljudi koji su bili osnivači "Šuma RS".

"U pitanju je sistematična analiza u kojoj se kaže da je u poslednih 15 zadnjih godina u „Šumama RS“ opljačkano, ili im je nanesena šteta, u vrijednosti od tri milijarde KM", rekao je Stanić dodajući da je to jedan cijeli izvorni budžet Republike Srpske.

On kaže da je su slučajevi u šumskim gazdinstvima u Tesliću i Kneževu očigledan primjer kako se neometano odvija pljačka u šumskim gazdinstvima.

"Svedoci smo prijave u kojoj se kaže da je nastala milionska šteta i da su nezakonito posječene površine šumskog gazdinstva u Tesliću čiji je pokrovitelj narodni poslanik Dragan Bogdanić", podsjetio je Stanić.

On je upitao kako je moguće da jedno preduzeće iz Srpca za drvene sortimente "Šumama RS" plati tri miliona manje, nego što bi roba koštal na tržištu.

"Ko je taj što smije dobiti benifit od tri miliona KM i sa kim je to dogovorio i podijelio novac", kaže Stanić.

On je upitao zašto su cijene drvnih sortimenata u "Šumama RS" daleko niže od onih u regionu.

"Zbog toga pod hitno treba tražiti ostavku direktora ovog javnog preduzeća. Ove godine je pozicija 'Šuma RS' takva da može realno ostvariti dobit od 200 miliona KM, ako se bude odgovorno i tržišno poslovalo", napominje Stanić.

Stanić je istakao da je cijeli javni sektor u Republici Srpskoj potpuno korumpiran i kriminalizovan.

"Mi tražimo jedinstvo da se zaustavi kriminal i korupcija, ne samo u 'Šumama RS', nego i Elektroprivredi i zdravstvu", navodi Stanić.

Komentarišući najavljenu prodaju obveznica Hidroelektrana na Trebišnjici, Stanić kaže da svako iznošenje obveznica na berzu predstavlja privatizaciju.

"Vidjeli ste da najjaču želju da kupi te akcije ima premijer Federacije BiH Fadil Novalić. Ja mi mislimo da je to namjera da se dođe do imovine Elektroprivrede. Iza tog kupca mora stajati neko iz vlasti RS jer oni su skrojili tu priču", navodi Stanić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE