• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasada SAD: Izbori se moraju održati na vrijeme

Autor Dušan Volaš

Ambasada SAD-a je nakon propalih pregovora političkih lidera o izbornoj reformi poručila da se ovogodišnji izbori moraju održati na vrijeme.

 Ambasada SAD: Izbori se moraju održati Izvor: Ambasada SAD u BiH

"Na kraju vikenda imali smo paket reformi uz pomoć kojih bi se provele presude Evropskog suda za ljudska prava i omogućilo svim građanima BiH da se kandiduju za najviše funkcije u ovoj zemlji, povećao nivo transparentnosti i integriteta izbornog procesa, te unaprijedila funkcionalnost Federacije. Nažalost, SDA i HDZ nisu postigle kompromis neophodan za finaliziranje ovog sporazuma", navode iz Ambasade SAD-a i dodaju:

"Sada je na liderima ove zemlje da grade na ovim temeljima i pronađu hrabrosti da postignu kompromise koje nisu dosad, a koji moraju biti prihvaćeni u Parlamentu.

Politički lideri takođe moraju udvostručiti svoje napore na usvajanju mjera koje se odnose na integritet izbornog procesa što njihovi građani zahtijevaju.

Slobodni i pošteni izbori osnovno su demokratsko pravo svih građana. SAD vjeruju da se ovogodišnji izbori moraju održati na vrijeme", rekli su iz Ambasade SAD-a, prenosi N1.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob Rock

Zna se da je za propast pregovora kriva SDA i stranci koji su ih ovih 25 godina navikli da samo oni dobijaju ustupke, a da ne daju ništa...

Jaaa

Kada budu izbori u Rusiji i Kini i njima recite kako da ih organizuju i šta moraju

..

Kupus se mora održati.To bi bilo isto kao reci, i u Americi moraju prestati ubistva afro populacije.Nista nemora na silu ako vec vucete jednoj strani.Doduše vama je u interesu gdje izazvati nove sukobe.

MONDO REPORTAŽE