• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: CIK-ova odluka o izborima 2. maja, a onda kalkulacije o datumu održavanja

Autor Dragana Božić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da će Centralna izborna komisija (CIK) BiH 2. maja donijeti odluku o održavanju opštih izbora 2. oktobra, ali će onda kalkulisati da li će ih pomjerati ili ne.

 CIK odluka o održavanju izbora u BiH Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

"To će biti u funkciji procjene centara koji rukovode CIK-om", izjavio je Dodik.

Prema njegovim riječima, to je još jedan nonsens u BiH da 2. maja bude objavljeno da se izbori održavaju 2. oktobra, a onda krajem maja ili početkom juna oni budu pomjereni za 45 dana.

"To nema nigdje na svijetu", istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

On je za RTV Istočno Sarajevo napomenuo da je uobičajeno da izbore raspisuju parlament, predsjednik ili Vlada, a samo u BiH CIK, za koji je rekao da ga podržavaju stranci i da je koncipiran tako da kreira politički ambijent, što nema nigdje.

Dodik je podsjetio da je odlukama OEBS-a i visokog predstavnika Republici Srpskoj oteto pravo na izbore, kao jedan od elemenata koji utiče na kredibilitet svake države, pa i Republike Srpske.

"Često se pitam - kako je moguće da BiH preživi?", upitao je Dodik i naveo da ovakvu BiH ne žele ni Srbi ni Hrvati, a koliko vidi ni muslimani.

On je rekao da muslimani žele BiH za sebe, sa federalnim Sarajevom iz kojeg su protjerali Srbe, a u kojem više nema ni Hrvata.

"Muslimansko Sarajevo želi političku i institucionalnu dominaciju, a mi koji u tome moramo da participiramo da dolazimo tamo", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Hrvati su odlukom da 1992. godine izađu na referendum o nezavisnosti BiH donijeli samoubilačku odluku u političkom smislu i zbog toga su trajno nezadovoljni, što sad pokušavaju da isprave.

Govoreći o položaju Srba i Republike Srpske, Dodik je naveo da se institucije Srpske opiru brojnim pritiscima za dodatnu devastaciju mirovnog sporazuma u cilju izgradnje muslimanske BiH.

Dodik je istakao da BiH nema šansu i da su Srbi natjerani na neku vrstu trepeljivosti kako bi sačuvali mir, kao i zbog političkih okolnosti i činjenice da veliki igraju velike svoje igre ovdje. 

(Srna)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE